FULL-STACK АКАДЕМИЈА ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

ШТО Е
АКАДЕМИЈАТА ЗА
ПРОГРАМИРАЊЕ?

Академијата за програмирање е нова форма на кратко и интензивно образование дизајнирано да ги пренесе вештините на студентите да започнат кариера во различни технолошки полиња.

Поседувањето претходно искуство во програмирање е непотребно. Секој може да се пријави на академијата, каде силната желба и посветеноста за учење на доделениот материјал се од суштинско значење. За да почне процесот на апликација мора да го вметнете кодот 7548. Кандидатите ќе ги избираме врз основа на наши критериуми, бидејќи можеме да прифатиме само ограничен број луѓе.

Најпрво, ќе ги изучуваме основите на веб-програмирањето HTML и CSS, пред да преминеме на различните структури на податоци и алгоритми. Потоа ќе нурнеме длабоко во JavaScript, проследено со React и ќе завршиме со Node JS. Тие претставуваат едни од најбараните технологии на пазарот. Целиот процес, од пријавувањето до завршувањето на академијата трае околу десет месеци. Поради тоа, бараме кандидати со голема желба и упорност за успех.

ШТО Е
АКАДЕМИЈАТА ЗА
ПРОГРАМИРАЊЕ?

Академијата за програмирање е нова форма на кратко и интензивно образование дизајнирано да ги пренесе вештините на студентите да започнат кариера во различни технолошки полиња.

Поседувањето претходно искуство во програмирање е непотребно. Секој може да се пријави на академијата, каде силната желба и посветеноста за учење на доделениот материјал се од суштинско значење. За да почне процесот на апликација мора да го вметнете кодот 7548. Кандидатите ќе ги избираме врз основа на наши критериуми, бидејќи можеме да прифатиме само ограничен број луѓе.

КАКО ЌЕ СЕ УЧИ?

Бидејќи нашите учесници се од цела Македонија, преку платформата Zoom овозможуваме целосно онлајн
учење.

Овде, секој учесник мора да има компјутерска камера, микрофон и два монитори.

КОИ СЕ НАШИТЕ ПРЕДНОСТИ?

Наша цел е да го совладаме материјалот, без оглед на тоа колку време е потребно. На пример, ако некои теми се попредизвикувачки за нашите студенти, нашиот тим ќе посвети дополнително време за да се погрижи да се совладат истите.

Наша цел е да го совладаме материјалот, без оглед на тоа колку време е потребно. На пример, ако некои теми се попредизвикувачки за нашите студенти, нашиот тим ќе посвети дополнително време за да се погрижи да се совладат истите.

Се фокусираме на наоѓање ИТ компании кои го разбираат и го ценат потенцијалот на нашите студенти. Додека трае програмата, компаниите можат да изберат кандидати со кои ќе се запознаат и соработуваат. И по завршување на академијата да ги вработат. 

SMX е единствената академија во Македонија која има партнерство со платформата. Имаме можност сите наши студенти да добијат посебен профил и да ги користат сите опции на системот за контрола на верзијата Git. Сето ова ќе помогне во нивниот развој и ќе поттикне тимската работа. 

Освен практичните делови на нашата академија, ние исто така се фокусираме на кариеркно советување. Ние сме во постојана комуникација со сите наши студенти, одржуваме интерни настани на различни ИТ теми и им помагаме да се подготват за предизвиците што претстојат. 

Наша цел е да го совладаме материјалот, без оглед на тоа колку време е потребно. На пример, ако некои теми се попредизвикувачки за нашите студенти, нашиот тим ќе посвети дополнително време за да се погрижи да се совладат истите.

Наша цел е да го совладаме материјалот, без оглед на тоа колку време е потребно. На пример, ако некои теми се попредизвикувачки за нашите студенти, нашиот тим ќе посвети дополнително време за да се погрижи да се совладат истите.

ALGORITHMS

GIT/GITHUB

HTML/CSS

PYTHON

JAVASCRIPT

REACT

NODEJS

PYTHON

Структура на плаќање

Пола стипендија

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

Целосна
стипендија

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Цела сума

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

ШТО ПОДРАЗБИРАМЕ ПОД ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ И КАКО ТОА ЌЕ ФУНКЦИОНИРА?

Сфаќаме дека не секој може да си дозволи да се запише на академија како нашата. Затоа, дизајниравме
структура каде што ќе можете да платите за вашето образование само откако ќе се вработите. На пример:

25% од учесниците ќе добијат бесплатно образование. Тие ќе треба да ги покријат трошоците за образование откако ќе се вработат;

50% од учесниците ќе добијат половина стипендија. Тие мора да го покријат половина од вкупниот износ за академијата однапред, а преостанатата сума откако ќе се вработат;

Останатите учесници ќе треба да ја покријат целата академија. 

Учесниците мора да ги покријат трошоците за нивното образование по дипломирањето на академијата и
обезбедувањето работа во ИТ индустријата. Ние во SMX формиравме соработка со ИТ компании и
вложуваме големи напори да ве пласираме во некоја од нив, откако ќе ја завршите академијата. Во
меѓувреме, редовно ќе бараме други компании кои имаат потреба од ИТ кадар.

НАШИ
ПРЕТХОДНИ
УЧЕНИЦИ

КОМПАНИИ
СО КОИ
СОРАБОТУВАМЕ

КОИ СМЕ НИЕ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

технички
советници

инструктори

instructor_nenad_720
dimitar-bochvarovski-1_720
vanco-stojkov-01 (1)
mario-krstevski
aleksandar-tokarev

Ненад
Ристов

Димитар

Ванчо

Марио

Александар

организатори​

Како што споменавме, за да аплицирате, не треба да имате претходно познавање од ИТ секторот. Се што ви треба е висока одлучност и посветеност да научите нова вештина. Процесот на аплицирање е како што следува. Мора да ги пополните потребните полиња и да ни испратите CV во кое ќе го наведете вашето образование, претходно работно искуство и квалификации. Апликациите ќе ги прифаќаме до 15 Ноември. Пред почетокот на академијата, кандидатите ќе добијат емајл со формулари за оценување. Ќе контактираме со сите кандидати кои ќе поминат во следната фаза.

Пополнете ги полињата со потребните информации вклучувајќи го и вашето CV заедно со кодот кој се наоѓа во една од претходните секции на страната.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

18.10.2022

Времетраење

16 дена

Распоред:

8 недели (двапати неделно)

Цена

7900 денари (со можност за уплата на рати)

  • Плаќање на рати без камата преку NLB Банка

  • Плаќање на рати без камата со кредитна картичка на NLB Банка 

  • Плаќање на целосен износ директно на сметка на нашата компанија