Курс “Основи на сметководство"

Научи ги основните правила и принципи на сметководството

Почеток: 7ми декември

Времетраење: 3 недели

Цена: 7500 ден (25% попуст до 25.11)

Ниво: почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Запознај го инструкторот:

Иван Стојанов

Иван Стојанов е овластен сметководител кој работи во сметководствениот сектор повеќе од 12 години. Во своето досегашно работно искуство работел на проекти на имплементацијата на Меѓународните Сметководствени Стандарди –МСС и Меѓународните Стандарди за Финансиско Известување – МСФИ како и како консултант во сферата на имплементацијата на даночната регулатива, сметководството и финансиите. Неговото искуство во областа го гради поминувајќи ги сите фази на сметководствената професија од водење на компании од услужната, трговската и производствената дејност. Автор е на повеќе текстови од областа на сметководството и даноците. Неговата експертиза е проширена и во насока на изработка на бизнис планови, буџетирање и финансиска анализа.

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

0
години постоење
0 +
курсеви организирано
0 +
учесници
0
компании со кои соработуваме

Што велат нашите учесници

Компании со кои соработуваме

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Што ќе научиш

Основни сметководствени правила и принципи

Книжење (влезни и излезни фактури)

Сметководствена документација

Книговодствена евиденција на деловни трансакции

За кој е наменет овој курс

За секој кој сака да работи во сметководство или финансии

Менаџери и сопственици на бизниси кои сакаат сами да ја водат финансиската евиденција во нивните фирми

Студенти од економски факултет со цел полесно да го совладаат материјалот од испитите по сметководство

Сите што сакаат теоретски и практично да научат сметководство

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

7ми декември

Времетраење:

6 предавања по 90 минути

Распоред:

од 20:00 до 21:30 часот (двапати неделно)

Цена:

7500 ден (25% попуст до 25.11)

● Запознавање со законската регулатива од областа на сметководството
 
● Запознавање со основни насоки во примената на Меѓународните сметководствени стандарди и Меѓународните стандарди за финансиско известување при признавање на тековни и нетековни средства, обврски, капитал, приходи и расходи
 
● Контент план и примена на задолжителните сметки од контниот план
 
● Евиденција и книжење на влезни трошковни фактури
 
● Евиденција и книжење на основни средства и пресметка на амортизација
 
● Евиденција и книжење на излезни фактури (приходи)
 
● Евиденција и книжење на банкови изводи од денарска сметка
 
● Евиденција и книжење на трошковна благајна
 
● Евиденција и книжење на залихи (трговска стока и ситен инвентар)