Обука за организирање и менаџирање на настани

Подготви се за организирање професионални настани од повеќе области

Почеток: 18ти октомври

Времетраење: 16 дена

Цена: 17900 денари (можност за плаќање на рати)

Ниво: основен

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Запознај го инструкторот:

Јелена Панчевска - Спортски ПР менаџер

Јелена Панчевска по професија е Спортски ПР менаџер и има 6 годишно искуство во областа на организирање на спортски настани, меѓу кој и младинскиот интернационален турнир FICBALL каде настапувале младинските категории на Барселона, Фенербахче, Партизан и многу други. Таа меѓу другото соработува и со Македонската кошаркарска федерација, со Ракометната федерација како и со многу невладини организации кои работат во спортскиот сектор. Нејзиниот последен работен ангажман во кошаркарски клуб во Шпанија придонесува за учење и имплементирање на поинаков пристап на работа кога е во прашање организирањето на настани.

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

0
години постоење
0 +
курсеви организирано
0 +
учесници
0
компании со кои соработуваме

Што велат нашите учесници

Компании со кои соработуваме

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Што ќе научиш

Основи на одганизирање на настани (видови на настани, големина, развој, форма и содржина на настан)

Креирање, планирање и развој на настан

Маркетинг и спонзорство на настаните

Управување со човечки ресурси на настанот, логистика и одредување буџет

За кого е наменетa oваа обука?

Ако треба точно да прецизираме за кого е наменета обуката за организација на настани, тогаш едноставно би рекле - за сите! Учесник на оваа обука може да биде секој што сака да научи сè што е потребно за да се работи оваа интересна професија

За да станете организатор на настани, доволно е да имате желба, а нашата академија ќе се погрижи да добиете висококвалитетна обука, преку која во иднина можеби ќе бидете дел од оние луѓе кои со задоволство ја вршат својата работа и уживаат во неа

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

18.10.2022

Времетраење:

16 дена

Распоред:

8 недели (двапати неделно)

Цена:

17900 денари (со можност за уплата на рати)

– Основи на одганизирање на настани (видови на настани, големина, развој, форма и содржина на настан)

– Влијание на настаните ( социјални, економски, политички и други влијанија на настаните)

– Проектен менаџмент на настани ( фази на проектен менаџмент на настани)

– Конципирање на настани( сектори, заедници, медиуми и партнери)

– Креирање и развој на настан (фази на креирање и развој на настан)

– Планирање на настан (елементи на процесот за стратешко планирање на настан)

– Маркетинг на настани (истражувања, анализи и спроведување на стратешки маркетинг)

– Спонзорство на настани (начин на склучување спонзорства и донации)

– Управување со човечки ресурси на настанот ( процес на планирање и вклучување на човечки ресурси)

– Правни прашања (договори, полиси, лиценци и останати документи потребни за организирање на настан)

– Логистика и поставување на настан

– Буџет (креирање на буџет наменет за настанот)