ВОВЕДЕН КУРС ЗА SQL

Почеток: 25 Мај

Времетраење: 3 месеци

Плаќање: на рати без камата

Ниво: почетник

Сертификат: SLQ мастер

 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
 • Proin ut nisi molestie, eleifend ipsum et, pellentesque libero.
 • Proin sed metus ac nisi malesuada consectetur at vitae nulla.
 • Curabitur vitae urna in nibh mattis placerat.
 • Morbi at felis tempor, mattis purus tristique, laoreet tortor.
 • Suspendisse in turpis scelerisque, condimentum augue ac, maximus enim.
 • Etiam id est nec nulla tempus dapibus.
 • Nulla volutpat ipsum sagittis risus dapibus, nec feugiat magna facilisis.
 • Vivamus feugiat massa porta fringilla fermentum.
 • Aliquam blandit lorem at feugiat pulvinar.
 • Sed efficitur nulla sit amet massa condimentum, in porttitor nisl accumsan.
 • Integer sit amet orci a lacus molestie luctus vel vel augue.
 • Donec vitae nibh sagittis, posuere ipsum at, egestas tortor.
 • Integer euismod risus quis nibh consectetur molestie sed vel lacus.
 • Curabitur in dui id arcu elementum finibus.
 • Mauris feugiat ex quis neque porta pretium.
 • Phasellus id neque sit amet diam maximus scelerisque vitae eu lorem.
 • Pellentesque quis dui a nunc consequat facilisis.

Запознај го инструкторот:

Анета Трајковска - Дипломиран Софтверски Инженер На ФИНКИ

Своето повеќе годишно искуство во ИТ индустријата го има како .Net developer со SQL бази на податоци. Секојдневно работи на реални проекти каде се вклучени комплексни бази на податоци. Активно се надградува преку посета на голем број семинари, обуки и е во чекор со новостите од нејзината област. Исто така поседува и сеpтификати од официјалната Microsoft академија за Querying Data with T-SQL. Своето искуство го има споделувано преку предавања и давање на обуки.

cropped-Academy-Logo-Final-2019-122x120-1-updraft-pre-smush-original.png

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SourceMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

години постоење
0
курсеви организирано
0 +
учесници
0 +
компании со кои соработуваме
0
quote

Што велат нашите учесници

Компании со кои соработуваме

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Што ќе научиш

Преку нашиот курс за SQL ќе ги совладаш основите на програмскиот јазик преку
учење на неговата основна синтакса, односно како се пишува кодот, за потоа
да преминеме на напредни алатки за поврзување и структуирање на бази на
податоци кои се користат и во големите компании. 

Овој курс ќе ти помогне да донесуваш подобри одлуки и во бизнисот и во
личниот живот, базирајќи се на докажани техники за анализа.

Што се бази на податоци и каде се користат

Како се пишува SQL и кои се основните оператори

Сложени операции и повеќеслојни услови

Како да се додаде, ажурира и брише податоците во база на податоци

Каде може да ги искористиш вештините од овој курс

Анализи дизајнирани за да гледаат назад,
односно да дадат анализа што се случило во минатото, врз база на
реални податоци

Една од 5 најбарани професии во ИТ, која се насочува кон
иднината, односно да предвиди што ќе се случи во иднина со
податоците

За анализа на податоци и подготовка на
извештаи, Key Performance Indicators (KPI)

За тестирање на датабази

За креирање бази на податоци и
градење софтвери кои зачувуваат податоци од веб страни, веб и
десктоп апликации

За кој е наменет овој курс

Секој што работи со голем обем на податоци и сака да прави поквалитетни анализи и споредби

Секој што сака да започне кариера во IT како програмски јазик кој се користи за зачувавање податоци при градење на софтвер

Секој што сака да започне кариера во Data Science и Business Intelligence кои се едни од најбрзорастечките и најбараните области во ИТ секторот, поради зголемениот обем на податоци и нивната примена во сите области

Пријавување

Lorem Ipsum не е случајно избран и сложен текст, спротивно од верувањата. Неговите корени потекнуваат во дела на класичната Латинска книжевност од 45-та година пред новата ера, што го прави стар преку 2000 години. Richard McClintock, професор по Латински на колеџот Hampden-Sydney во Вирџинија побарал дефиниција за малку чудните зборови “consectetur” од пасусите на Lorem Ipsum и додека ги анализирал деловите во класичната книжевност открил автентичен извор. Lorem Ipsum доаѓа од поглавијата 1.10.32 и 1.10.33 од книгата “de Finibus Bonorum et Malorum” (Крајностите на доброто и злото) кои ги напишал Cicerо во 45-та година пред новата ера. Книгата говори за теоријата на етиката, која била многу популарна во текот на ренесансата. 

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Време:

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.

Распоред

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.

Zoom

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.

Цена

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.