Курс за програмирање со C++

Научи ги основите на еден од најпопуларните програмски јазици

Пријави се за нареден термин!

Времетраење: 6 предавања

Ниво: основен

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Запознај го инструкторот:

Илинка Глигорова - Дипломиран Инженер на ЕТФ (КТИА)

Илинка е долгогодишен професор од областа на информатиката, програмирањето и веб дизајнот во повеќе државни и приватни училишта и академии. Таа има свои разработени практични методи за организација на интерактивна настава и пренесување на знаења, и е одличен познавач и предавач од областа на програмирање со јазиците С, С++ и С#.

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

години постоење
0
курсеви организирано
0 +
учесници
0 +
инструктори во тимот
0

Што велат нашите учесници

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Што ќе научиш

Основните техники на C++

Суштината на објектно-ориентираното програмирање

Развојната околина на овој програмски јазик

Да го напишеш твојот прв код

За кој е наменет овој курс

Почетници без основно познавање и искуство со C++ и општо со програмирање

Програмери кои сакаат да започнат да работат со нов програмски јазик

Средношколци и студенти кои размислуваат да влезат во светот на програмирањето

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

30ти Август

Времетраење:

6 предавања по 120 минути

Распоред:

од 18:30 до 20:30 часот (понеделник-среда-петок)

Цена:

3000 денари

  • Вовед во програмирање Запознавање со С++ и работна околина
  • Наредби за излез  и разгледување готови примери
  • Типови на податоци и операции со нив
  • Променливи и константи
  • Коментари и наредби за влез
  • Контролни структури и наредби за избор (if else)
  • Напредна употреба на контролни наредби за избор
  • Контролни структури и наредби за повторување  for/ while
  • Напредни програмски концепти за контролни структури за повторување
  • Едно димензионални низи