Bootcamp за Графички дизајн со Photoshop & Illustrator

Научи како да креираш професионални и привлечни дизајни за Social Media Marketing

Почеток: 27-ми март (среда)

Времетраење: 2 месеци учење - 1 месец работа на реален проект

Цена: 490 ЕУР (плаќање на рати без камата)

Настава: Онлајн + снимен материјал

Ниво: Почетно

2 месеци учење - 1 месец работа на реален проект
Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

Зошто Bootcamp за Графички дизајн со
Photoshop&Illustrator?

Специјално креирана програма

Квалитетот на една едукативна програма не е секогаш дефиниран од времетраењето. Ова значи дека фактори како: добра организираност од страна на едукативниот центар, искусни и посветени ментори, и можност за работење на реален проект каде ќе се изреализира наученото, е клучот до УСПЕШНО КОМПЛЕТИРАНА ЕДУКАЦИЈА.

Работа на реален проект

Во текот на целиот буткамп, ќе имаш можност да учиш чекор по чекор како се работи во програмите Photoshop & Illustrator. Ќе ги научиш најкористените алатки и техники за креирање на извонредни дизајни. Сето ова знаење и вежбање, во последниот месец во проектот ќе се употреби во работа на реален проект за елитниот ресторан Concept. Во соработка со нивниот тим, сите учесници ќе добијат специјални задачи и ќе работат со квалитетни слики кои потоа ќе бидат објавени на социјалните мрежи.

Графичкиот дизајн како кариера

Во динамичниот свет на дигиталните медиуми, графичкиот дизајн се издвојува како една од најбараните професии. Способноста да се комуницира визуелно, да се пренесат идеи и пораки преку уметничко изразување е клучна за секој бренд и организација. Со нашата обука за графички дизајн, вие ќе бидете опремени со знаења и вештини за да создадете впечатливи визуелизации кои го грабнуваат вниманието на публиката.

Зошто графичкиот дизајн е важен?

Графичкиот дизајн е повеќе од само естетика; тоа е начин на комуникација меѓу вашиот бренд и вашата целна публика. Без разлика дали станува збор за лого, веб-сајт, дигитална реклама или пакување на производ, секој визуелен елемент игра клучна улога во создавањето на првиот впечаток. Во ерата на информациите, каде што потрошувачите се преплавени со содржина, способноста да се издвоите визуелно е повеќе од важна. 

Нашата обука е специјално дизајнирана да ви обезбеди практични знаења и вештини во две од најмоќните алатки за графички дизајн: Adobe Illustrator и Adobe Photoshop.

Зошто Illustrator и Photoshop се најкористени во графичкиот дизајн?

Ова се најкористените алатки во графичкиот дизајн поради нивната моќна функционалност, флексибилност и индустриски прифатена стандардизација. Еве неколку причини зошто овие програми доминираат во областа на графичкиот дизајн.

Adobe Illustrator

Векторска графика

Illustrator е специјализиран за создавање и уредување векторска графика. Векторските слики можат да се скалираат до која било големина без губење на квалитетот, што е идеално за лога, икони, и типографија кои треба да се користат во различни димензии и формати.

Прецизност и контрола

Illustrator нуди извонредна прецизност и контрола при создавањето на сложени дизајни и илустрации, благодарение на неговите напредни алатки за цртање и манипулација.

Типографија

Со моќни алатки за типографија, Illustrator овозможува детално уредување и прилагодување на текст, што е многу важно за брендирањето и визуелната комуникација.

Adobe Photoshop

Уредување на слики

Photoshop е лидер за уредување на слики и фотографии, нудејќи непаралелна способност за детално уредување, ретуширање и трансформација на фотографии.

Слоеви и маски

Со сложен систем на слоеви и маски, Photoshop овозможува комплексно комбинирање на слики, текстури и ефекти, што дизајнерите можат да го користат за создавање детални и сложени визуелни дела.

Разновидност

Photoshop е исклучително разновиден, со широк спектар на алатки и функции кои можат да се користат за различни цели, од дигитална уметност и веб дизајн до 3D моделирање и анимација.

За кого е наменет овој Bootcamp за графички дизајн и зашто е корисен?

Програмата што ја креиравме е наменета за секој што нема претходно искуство во областа на графички дизајн, но исто така и за професионалци кои имаат потрба од доедукација на некои концепти и совладување на одредени алатки.

Овој буткамп е наменет да те подготви да ја започнеш твојата патека кон врвен професионалец во областа на графичкиот дизајн. Преку големото искуство на нашите инструктори, ќе добиеш не само техничко знаење, туку и менторство за кариерата и можностите што ти се нудат во самата индустрија. 

Работа на реален проект со партнер компанија

Со цел Bootcamp-от за графички дизајн да биде целосен, SMX воспостави соработка со елитниот ресторан Concept, чиј тим несебично прифатија да бидат дел од програмата. Тимот на Concept ќе се вклучи во Bootcamp-от во текот на 1 месечниот практичен дел, каде ќе споделат со SMX квалитетни фотографии и информации за какви дизајни им се потребни за социјалните мрежи. Учесниците ќе добијат посебна задача и ова ќе се води на ниво како работа за вистински клиент, каде ќе има рок и барања. Најдобрите дизајни кои ќе бидат одобрени ќе се објават и на социјалните мрежи на Concept.

Програма

Adobe Photoshop

Вовед во програмот, креирање документ за работа,подесување на
артборди, работа со леери и запознавање со најкористените алатки.

Објаснување за социјални мрежи и разработка на пост.
Креирање на елемнти за работа, фигури и работење со бои.

Разработка на текст,типографија и начин на користење при
креирање на постови

Работење со бои и кои бои привлекуваат најмногу внимание кај
луѓето. Креирање на нови swatch во менито за бои, обојување на
елемнти, градиент.

Разработка на веќе наученото. Студентите ќе имаат можност сами со
помош на менторот да го разработат материјалот и самите да
искреираат одредена задача.

Едитирање на фографија за социјалните мрежи. Запознавање со
основните функции и прилагодување на истата да биде во добра
резолуција.

Скратување и продолжување на фотографија.
Отстранување на елементи и додавање на ефекти.

Фотоманипулација. Креирање на уникатни постови кои ќе
треба да привлечат внимание на социјалните мрежи.

Разработување на фотографија и припрема на пост за дадениот клиент.
Поставување на прашања, групно работење и интерактивност.

Што ќе научиш

Целосно совладување на Photoshop & Illustrator

Алатки за цртање

Трансформација на форми и елементи

Обојување на објекти, шаблони и градиенти

Типографија

Користење на ефекти (3D ефекти)

Како да креираш лого

Како да креираш дизајни за социјалните мрежи

Програма

Adobe Illustrator

Објаснување на интерфејс на програмата

Алатки за цртање и алатки за бои

Трансформација на форми и елементи, подредување

Менаџирање на сцената. (менаџирање со објектите, разгледување на сцената, лејери, разгледување на set I group опциите).

Типографија, алатки за текст, ефекти со текст

Употреба на Image Trace (растер во вектор)

Работа со ефекти и 3D ефекти

Креирање на лого и дизајни за социјални мрежи

Запознај ги инструкторите

Александра Јовиќ е магистeр инженер и архитект по струка. Со графички дизајн активно и професионално се занимава повеќе од 3 години. Своите вештини и познавања ги има усовршено преку freelance проекти работејќи во Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, AutoCAD и 3D Softwares.

Александра Јовиќ​

Mагистeр инженер архитект

 

Марија Габрешанец

Visual Designer and Development Manager

 

Марија е визуелен дизајнер со 5+ години искуство во дигитален маркетинг и филм. Има работено на филмовите “Врба” и “Хомо” како графички дизајнер, како и на документарецот “Каде ли ти оди гласот” и краткиот филм “Баскет” како дизајнер на анимација и графичка обработка. Денес, работи како сениор дизајнер и видео едитор во SignUp Digital и работи на проектите “ИЗИИС за Скопје” за УКИМ-ИЗИИС и “Moe тело, мој flow” за dm. Нејзиното необично работно искуство со дизајнот и е мотивација да ги сподели своите знаења, вештини и трикови, посебно за дизајнирање во краток рок.​

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 27-ми март

Времетрање: 3 месеци учење + 1 месец работа на реален проект;

Распоред: пон-среда-петок (18.30-20.30)

Цена: 490 ЕУР

За да аплицирате на овој Bootcamp, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 075 407 446.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со наставата.