Академија за Data Analysis со Python, SQL & Power BI

Почеток: Септември

Времетраење: 4 месеци

Цена: Super Early Bird попуст (за уплата на прва рата во Mарт: цена на Академијата со попуст 500 евра)

Стандардна цена: 750 ЕУР

SQL | Python basics | Data Analysis Python | Power BI

Вторник-Четврток (18.00 до 21.00)

Настава: Онлајн (Zoom)

Стани Data Analyst и започни кариера во една од најбрзорастечките индустрии во светот

Ние ќе ти помогнеме преку нашата повеќемесечна програма за совладување на целиот материјал потребен да се здобиеш со потребните вештини за работа во Data Analysis.

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Што е Data Analysis и каде се користи

Data Analysis е процесот на обработка на голем број податоци и нивно претварање во нешто разбирливо и корисно. Преку откривање трендови и повторувања, можеме да правиме предвидувања и да најдеме нови информации кои ни помагаат да донесеме поквалитетни одлуки. Анализата на податоците има повеќе аспекти и пристапи, опфаќајќи различни техники под различни имиња и се користи во различни области како здравство, маркетинг, продажба, осигурување, ИТ и многу други индустрии.

Во денешниот бизнис свет, анализата на податоците игра главна улога во донесувањето одлуки кои им помагаат на бизнисите да работат поефективно и да донесуваат подобри одлуки. Постојат голем број компании кои користат Data Analysis. Некои од нив се посебно познати како Tesla, Tesco, Nintendo и Spotify.

Банкарство

Банките ги користат податоците за да разберат како нивните клиенти ги користат нивните сметки и да помогнат во идентификувањето на безбедносните ризици. Тие, исто така, користат големи податоци за да одредат како најефикасно да управуваат со локациите на нивните филијали и да постават цели за изведба засновани на локација. Инвестициските банки сега се многу инвестирани во користење на големи податоци за да ги разберат пазарите и да донесат паметни одлуки за тргување.

Производство

Производните индустрии генерираат огромен број на податоци од последните неколку години. Податоците не се само во огромни количини, туку се сложени и тешки за ракување, што ги прави главен кандидат за анализа на податоци. Тие инвестираат во алатки за предвидлива аналитика и дигитализација за да донесуваат поефикасни одлуки водени од обработените податоци.

Здравство

Податоците одамна се клучни за лекарите кои се обидуваат да дознаат, врз основа на анализа на голем број податоци собрани од многу пациенти, кој опсег на крвниот притисок е нормален или колку шеќер треба да консумирате секој ден. Сега, здравствената индустрија користи аналитика на податоци за да одговори на поголеми, посложени прашања. Во иднина, собирањето податоци преку паметните телефони ќе може да им помогне на лекарите да ги разберат нивните пациенти на уште подлабоко ниво, што би значело заштеда на пари и обезбедување подобра нега.

Запознај ги инструкторите

Теодора Живковиќ е инструктор на курсевите и aкадемијата за Power BI, таа е дипломиран економист во областа на финансии и финансиски менаџмент и веќе скоро 8 години работи како aналитичар на финансии и податоци. Теодора има големо познавање и искуство со MS Power BI, SQL, Python, машинско учење и напреден Excel.

Teодора Живковиќ

Data Analyst

Теа Јанева

Data Analyst

Теа веќе 3+ години работи во индустријата, а моментално работи дата аналитичар (data analyst) во Influencers.club. Поседува знаење и искуство поврзани со обработка и анализа на податоци, донесувајќи ги до облик кој ќе биде јасен и лесен за работа како и средување на самата база со нив. Теа секојдневно користи функционалности од библиотеки од Python, работи со структуирани и неструктуирани бази (SQL, NoSQL) и има познавање од Machine Learning, Deep Learning и NLP. Знаење и искуство кои ќе бидат претставени и адекватно пренесени во нашата академија.

ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

0
години постоење
0 +
курсеви организирано
0 +
учесници
0
инструктори во тимот

Што велат нашите учесници

Што по завршување на академија во SMX

Сертификат за успешно завршенa академија

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Зошто компаниите вработуваат Дата аналитичари

Подобро да ги разберат потенцијалните клиенти

Подобри бизнис одлуки базирани на докази

Им помагаат на бизнисите да останат проактивни и иновативни

Намалување на оперативните трошоци

Зошто академија во SMX

Искуството што го стекнавме со организирање на над 200 курсеви и обуки, со над 210 учесници, ни овозможи да знаеме што е најважно кога организираме програми и што точно бараат учесниците.

Нашиот тим подолго време е во процесот на подготвување на најпрво кратки курсеви за SQL и Python преку кои голем број учесници навлегоа во светот на Data Analysis. Сега преминавме кон изготвување комплетно решение за сите кои сакаат да направат сериозна надградба на нивната кариера.

Ѓорги

Координатор на програмата

Преку нашата академија за Data Analysis, ќе имаш можност да работиш со инструктори кои се максимално посветени да се постигне и разбере материјалот. Нашите учесници на крајот од програмата ќе ја стекнат потребната самодоверба и знаење за да можат подлабоко да навлезат во светот на Data Analysis.

Програмата што ја нудиме е интензивна и е потребно доста труд да се вложи и од страна на учесниците, меѓутоа токму тоа ќе помогне за успешно комплетирање и усовршување во Data Analysis.

Што ќе научиш

Креирање на датабази

Собирање и обработка на податоци

Анализа и групирање на податоци

Креирање на финални извештаи

Што значи Microsoft Certified: Power BI Data Analyst Associate

Сертификацијата на Microsoft Power BI е дел од процесот за сертификација на Microsoft Data Analyst Associate.  Ова е престижна, барана акредитација што аналитичарите на податоци можат да ја добијат за да ја продолжат својата кариера и да се истакнат меѓу своите врсници.

Сертификацијата Power BI ја потврдува способноста на аналитичарот на податоци да дизајнира и изгради скалабилни модели на податоци и да ги чисти и трансформира податоците користејќи Power BI. Сертификатот значи дека имателот е експерт за предмет во поседување напредни аналитички способности за создавање моќни визуелизации на податоци и додавање деловна вредност.

Сите професионалци за податоци и професионалци за деловна интелигенција кои имаат јасно разбирање за основите на Power BI можат да се одлучат за тестирање за сертификација.

Нашата програма во SMX е креирана со цел сите учесници да ги подготви за тестирањето на Exam DA-100, комплетирање на тестот и добивање официјален сертификат.

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

ПЛАЌАЊЕ

  • Плаќање на рати без камата на сметка на нашата компанија
  • Плаќање на целосен износ директно на сметка на нашата компанија

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

Септември

Времетраење:

4 месеци

Распоред:

Вторник-Четврток (18.00 до 21.00)

Цена:

Super Early Bird попуст (за уплата на прва рата во Mарт: цена на Академијата со попуст 500 евра)

SQL

Intro to Databases
Types of Databases
Joins
Grouping
Reports

Data Analysis

Intro Python
Types of Data
Structures
Intro to Python libraries for data analysis
Numpy
Pandas
Basic functions
Cleaning Data
Visualizing data

Power BI

Data Preparation:
Using different data sources
Clean, Transform, and LoadData Modeling:
Design the model
Calculation using DAXData analysis and visualization:
Creating reports
Enhancing Reports
Deep dive to data
Deploying and maintaining