Bootcamp за видео монтажа со Premiere Pro & After Effects

➡ ДОБИЈ 25% ПОПУСТ - Аплицирај, одговори на прашањата од тестирањето и добиј шанса за 25% попуст | 600 на 450 ЕУР

✅ Научи како да работиш во најбараните програми за видео монтажа и работи на реални проекти

Почеток: 22-ри февруари | Распоред: Вторник и Четврток (19.00 до 21.00)

Стандардна цена: 600 ЕУР | Цена со 25% попуст - 450 ЕУР (плаќање на рати без камата)

Времетраење: 2.5 месеци учење + 1 месец работа на реален проект

1 месец работа на реални ПРОЕКТИ во соработка со маркетинг агенција Пиксел.мк

Настава: Онлајн (Zoom)

Последни 2 места!

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе ти испрати меил со повеќе информации и пристап до тестирањето преку кое можеш да добиеш 25% попуст.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

Зошто Bootcamp за видео монтажа со
Premiere Pro & After Effects​?

Специјално креирана програма

Квалитетот на една едукативна програма не е секогаш дефиниран од времетраењето. Ова значи дека фактори како: добра организираност од страна на едукативниот центар, искусни и посветени ментори, и можност за работење на реален проект каде ќе се изреализира наученото, е клучот до УСПЕШНО КОМПЛЕТИРАНА ЕДУКАЦИЈА.

Работа на реални проекти со маркетинг агенција Пиксел

Во областа на уредувањето видео со Premiere Pro и After Effects, SMX Academy ги здружи силите со Пиксел, реномирана маркетинг агенција во Македонија. Тимот на Пиксел ќе соработува со инструкторите и SMX Academy за да поставува неделни задачи за студентите. По два и пол месеци интензивна теоретска настава, учесниците ќе започнат со едномесечен практичен проект доделен од Пиксел.

Голема побарувачка на пазарот

Видео монтажа е една од најбараните вештини во 2024 година. Способноста да се уредуваат видеа денес е побарувана и потребна во многу области – рекламирање, музички спотови, ТВ, филмска индустрија и платформи за социјални медиуми. 

Што е видео монтажа?

Видео монтажата е процес кој се користи за изработка на видеа во краток и долг формат, со цел видеата да изгледаат што попривлечно и поквалитетно изработени, преку користење на програмите Premiere Pro и After Effects.

Видео едитирањето е всушност манипулација и прераспоредување на делови видео материјал со цел да се добие нов изглед на видеото за подобро да се долови приказната. При видео едитирањето се прави сечење на одредени делови од материјалот, се додаваат аудио ефекти како и транзиции при преминување од еден клип на друг.

Со се поголемото користење на видеото на сите социјални мрежи и маркетинг платформи, побарувачката за професионални кои знаат како да обработуваат видеа кои се користат за монтажа на реклами, спотови и филмови.

Зошто Premiere Pro и After Effects?

Како најпознати и најкористени софтвери денес за видео монтажа, кои доминитраат на пазарот уште од 2003 година се Premiere Pro и After Effects.

Со Premiere Pro имате пристап до алатки кои ви помагаат да направите повеќе од само обработување на видео. Ова е дефинитивно еден од најдобрите софтвери за видео-обрабиотка кој дава можност за прилагодување на бојата, звукот и многу повеќе.

After Effects се користи за додавање на motion graphics или елементи и графики кои го оживуваат видеото преку анимации и движења. Преку овој софтвер видеата изгледаат многу попрофесионални попривлечно за публиката.

За кого е наменет овој Bootcamp за видео монтажа и зашто е корисен?

Програмата што ја креиравме е наменета за секој што нема претходно искуство со обработка на видеа, но исто така и за секој што
има основи на графички дизајн, фотографија и дигитален маркетинг. Почетната точка за сите учесници ќе биде иста и ќе го израмниме
нивото на знаење со цел сите учесници да ја постигнат целта да го совладаат материјалот.

Овој Bootcamp ќе ти користи да ги научиш вештините за видео монтажа од професионалец кој е во оваа индустрија повеќе од 10 години. Преку нашата програма ќе научиш да работиш со програмите преку кои се монтираат реклами, спотови и филмови!

Програма - Premiere Pro

Прва недела 
1. Вовед во Premiere Pro
2. Разлика помеѓу Premiere Pro & After Effects
3. Основи на Едитирањето
4. Бои и Транзиции

Втора недела:
1. Обработка на Техт
2. Експортирање
3. Организирање на снимката за видео едитирање
4. Музика

Трета недела:
1. Работна површина
2. Аудио транзиции и обработка на истите
3. Користење на ефекти
4. Користење на scale & position

Четврта недела:
1. Аудио Едитирање
2. Користење на keyframes
3. Отстранување на позадински звуци
4. Анимирање на текст
5. Димензии

Петта недела:
1. HD vs 4k
2. Кодеци и типови на видео
3. Анимирање на текст за FB & Insta
4. Кратење на Instagram Story

Шеста недела:
1. Едитирање на звук и музика
2. Продукција
3. Обработка на брзината на видеото
4. Додавање на слики врз видео

Што ќе научиш

Комплетно уредување на видео со Premiere Pro

Додавање и уредување на различни видови аудио формати

Владење со Motion Graphics

Интеграција на Premiere Pro & After Effects во проекти

Изградба на портфолио

Пракса и техники реализирани во ПРОЕКТ на кој ќе работиш 1 МЕСЕЦ

Програма - After Effects

Прва недела 
1. Основи на Motion Graphics + VFX
2. Основите за import на слики и видеa
3. Креирање на елементи од нула директно во AE.

Втора недела:
1. Дизајнирање и анимирање стилизирани lower third
2. Дизајнирање и анимирање на tittles (full-screen) со помош на keyframes
2. Tracking graphics директно во видео 
3. Стилски ефекти на транзиција
4. Динамична speed ramp со Time Remapping.

Трета недела:
1. Лесно отстранете ги несаканите предмети од снимката со помош на Content-Aware Fill и склопете ја графиката зад елементите во преден план со Roto Brush.
2. Како да се развие „добро око“ за композиција!

Четврта недела:
1. Green Screen – Keying.
2. Сега е толку вообичаено што дури site знаат што тоа.
3. Како функционира зелениот екран?
4. Kако да изолираш нешто што е снимено на него?

Работа на реални проекти

Со цел Bootcamp-от за видео монтажа да биде целосен, SMX воспостави соработка со маркетинг агенцијата Пиксел, кои несебично прифатија да бидат дел од програмата. Тимот на Пиксел ќе биде во редовна комуникација со инструкторот и SMX со цел да се поставуваат неделни задачи до учесниците, кои треба да бидат комплетирани до дадениот рок. Освен кратките задачи, по завршување на 2-ипол месеци активни предавања, ќе започнеме со 1 месец практична работа каде реалниот проект ќе биде зададен од Пиксел и за да се добие сертификат за успешно комплетирање на bootcam-от, потребно е да се заврши на време. 

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

Запознај го инструкторот

Владимир Андреевски

Graphics Designer,UI/UX, Motion Graphics, Video Editor, VFX, 2D And 3D Artist

Владимир има повеќе од 10 години искуство во дигиталниот маркетинг како тим лидер, визуелен артист (графички дизајн, Motion Graphic, UI/UX дизајн, видео едитор, VFX, SFX, 2D и 3D) и огромна пасија кон споделување на стекнатите вештини и знаења.

Проектите на кои Владимир е особено горд се за познати наши и светски компании, како што се Ford, Opel, Тутунска Банка, Grow Landscapes, Brainy Crafts, Raiffeisen bank, Marriott Hotels, Skechers, Forza и Nespresso.

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 22-ри февруари – Четврток


Времетрање: 2.5 месеци + 1 месец работа на реален проект;


Распоред:  вторник и четврток (19.00-21.00);


Цена: 
600 ЕУР | Добиј шанса за 25% попуст со решавање на тестот

За да аплицирате на овој Bootcamp, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 075 407 446.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со наставата.