Content Marketing Bootcamp

Почеток: 31-ви октомври | Распоред: Вторник и четврток 18.00 до 20.00

Времетраење: 3 месеци( 2 предавања + 1 месец работа на реален проект)

Капацитет: 10 учесници (8 од 10 пополнети)

ЦЕНА СО ПОПУСТ: 440 ЕУР

Стандардна цена: 600 ЕУР

Соработка со дигитална маркетинг агенција SmartClick (работа на реални проекти)

Настава: Онлајн (Zoom)

Учи 1 месец, Работи на Реален проект за SmartClick.mk 1 месец
Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

Зошто Content Marketing Bootcamp?

Специјално креирана програма

Квалитетот на една едукативна програма не е секогаш дефиниран од времетраењето. Ова значи дека фактори како: добра организираност од страна на едукативниот центар, искусни и посветени ментори, и можност за работење на реален проект каде ќе се изреализира наученото, е клучот до УСПЕШНО КОМПЛЕТИРАНА ЕДУКАЦИЈА.

Работа на реални проекти со веб и SEO агенција SmartClick

Искусниот тим на SmartClick ќе соработува со SMX Academy за да обезбеди вистински проекти и неделни задачи на учесниците во текот на едномесечната практична работа. По завршувањето на активната фаза на предавање, студентите ќе се впуштат во едномесечен практичен проект доделен од SmartClick.

Голема побарувачка на пазарот

Во свет каде што информациите се насекаде, Content Marketing им помага на бизнисите да се истакнат и да се поврзат со луѓето кои имaаат потреба од она што го нудат. Поради тоа потребата од Content Writers во секоја компанија секојдневно се зголемува, и се создаваат нови работни можности за секој кој има талент за пишување и пренесување на пораката преку пишан текст.

Зошто Bootcamp во SMX?

Во SMX добивме идеја за BOOTCAMP од 2-3 месеци наместо АКАДЕМИЈА од 6+ месеци каде фокусот, и интересот опаѓа како поминува времето, а со тоа се намалува продуктивноста и капацитетот кој еден студент ја/го изразува.

Една карактеристика која го издвојува овој тип на едукација од другите е акцентот на Работа на реални проекти. SMX Academy верува дека вистинското учење се случува кога знаењето се применува во реални проекти. Затоа, во секој Bootcamp е вклучен модул од 1 месец практична работа кој SMX Academy го овозможи во соработка за неколку компании. На овој начин, студентите ќе го применат стекнатото знаење и вештини во пракса.

ВАЖНО: Секој кој ќе биде дел од овој Bootcamp добива 10% попуст на сите идни едукации во SMX

Што ќе научиш

Основи на Content Marketing & SEO

Поврзаноста на SEO и Content Writing

Како се креира Content стратегија

Како се прави истражување на публика

Kако правилно се пишува и уредува содржина (од искуство на експерти)

Анализа на содржината (метрики и индикатори)

Работа на Content Writing проект за потребите на компанијата SmartClick

Програма

1. Видови содржини, основи на SEO

2. Уредување на содржини

3.  Примена на on-page SEO практики за пишување и оптимизирање содржини

4. Дефинирање на концептите на идеален клиент, целна публика и персона-купувач

5. Content Marketing & Buyer Journey 

6. Content Gaps & Content Audit

7. Реоптимизација и трансформација на содржини

8. EEAT сигнали

9. Поставување на метрики и перформанс индикатори;

10. Технички аспекти и комуникација

Четири недели реален проект

Работа на реални проекти

Со цел Bootcamp-от за content marketing да биде целосен, SMX воспостави соработка со веб и SEO агенција SmartClick, кои несебично прифатија да бидат дел од програмата. Тимот на SmartClick со редовна комуникација со SMX, ќе имаат за цел да споделат нивен реален проект и да поставуваат неделни задачи до учесниците, кои треба да бидаат комплетирани до дадениот рок. Освен кратките задачи, по завршување на активните предавања, ќе започнеме со 1 месец практична работа каде реалниот проект ќе биде зададен од страна на SmartClick и за да се добие сертификат за успешно комплетирање на bootcamp-от, потребно е да се заврши на време.

Запознај ги инструкторите

Елена SEO Content Writer со 7+ години работно искуство во Contnet Writing. Работи како Content Writer во SmartClick.

Со помош на соодветна content стратегија помага да се подобри органската видливост на брендовите на интернет-пребарувачите, следејќи ги познатите пракси во индустријата, но и новите трендови како што е вештачката интелигенција.

Елена Даскалова

Content Strategist

Методи Ризов

Content Writer

Методи е дел од тимот на SmartClick и искусен Content Writer, Content Analyst Expert и Project Manager кој пишува блогови, статии и текстови со ефективни SEO стратегии.

Неговата експертиза не се темели само на квалитетно пишување на текстови, туку и на детални анализи, стратегии и познавање на многу SEO аспекти кои се задолжителни за успех.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

години постоење
0
курсеви организирано
0 +
учесници
0 +
инструктори во тимот
0

Што велат нашите учесници

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 31-ви Октомври;


Времетрање: 3 месеци(1 месец работа на реален проект);


Распоред:  вторник и четврток (18.00-20.00);


Цена: 
440 ЕУР за последни 2 места (плаќање на рати);

За да аплицирате на овој Bootcamp, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 075 407 446.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со наставата.