Data Mining Bootcamp

Научи ги техниките за влечење податоци од внатрешни и надворени извори кои ти помагаат за попрофитабили одлуки

Почеток: 27-ми Ноември

Времетраење: 3 месеци учење + 1 месец работа на реален проект

Цена со попуст: 450

Стандардна цена: 680 ЕУР

Реален проект за пазарот на труд во Македонија

Настава: Онлајн (Zoom)

Учи 3 месеци, Работи на Реален проект 1 месец
Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

Зошто Data Mining Bootcamp?

Специјално креирана програма

Квалитетот на една едукативна програма не е секогаш дефиниран од времетраењето. Ова значи дека фактори како: добра организираност од страна на едукативниот центар, искусни и посветени ментори, и можност за работење на реален проект каде ќе се изреализира наученото, е клучот до УСПЕШНО КОМПЛЕТИРАНА ЕДУКАЦИЈА.

Работа на реален проект

Проект: Data Mining на податоци за поставени огласи за работа. Ќе се искористат најголемите веб страни за поставување огласи и ќе се направи повлекување на податоци или data mining. Податоците потоа ќе биде додадени во dashboards, а за дополнителни анализи, ќе се користат во Академијата за Data Analysis каде од овие информации ќе дознаеме каде се движи пазарот на труд во Македонија.

Голема побарувачка на пазарот

Најголемите Бизнис одлуки ДЕНЕС се носат врз основа на податоците, личните искуства на клиентите, истражувањето на пазарот, конкуренцијата, итн. Токму сето ова доведе до ЗГОЛЕМЕНА ПОБАРУВАЧКА од Data аналитичари И Data Minning професионалци.

Што е Data Mining?

Data Mining е процес на собирање податоци од веб страни и мобилни апликации користејќи го Python како програмски јазик.

Анализата на податоците (data analysis) се фокусира на толкување и разбирање на постоечките податоци за непосредна употреба, data mining се занимава со откривање на скриени обрасци, шаблони и информации, што може да се искористат за предвидливо моделирање и идно донесување одлуки. И двата процеса играат клучна улога во добивањето многу подобра слика од податоците, но тие се разликуваат по нивните цели, опсег и методологии.

Како понов концепт, data mining е се уште ретко застапен во компаниите, но освен тоа, многу компании не знаат како може да им користи во секојдневното работење и токму затоа не го имплементираат.

Зошто Data Mining е кариера на иднината?

  • Со секој клик, купување или интеракција со социјалните медиуми, се генерираат огромни количини на податоци. 
  • Се повеќе се зголемуваат сајбер заканите, поради количината на податоци кои се оставаат секојдневно на онлајн платформите.
  • Се поголемата конкуренција на пазарот, ги доведе бизнисите да мораат да размислуваат врз основа на информации и податоци.
  • Со секојдневните ризици со кои секој финансиски сектор се соочува, речиси и не може да функционира без анализа на податоците. 
  • Се поголемите податоци кои секојдневно се складираат во здраствените досиеа, доведеа до нови медицински технологии и лекови за многу здраствени состојби.

Оваа листа на реални случаеви каде важноста на податоците се истакнува можеме да ја продолжиме до крајот на овој текст, и повеќе од тоа. Суштината е дека податоците се речиси секаде во секојдневието за многу работи, а доколку знаеме како правилно да ги користиме, тогаш токму тие ќе бидат вистинскиот клуч кој го бараме.

Што ќе научиш

Основи на Python

Манипулација на податоци со Pandas

Web-Scraping

Вовед во бази на податоци

Основи на NoSQL бази на податоци

Интеграција и анализа на податоци

Носење одлуки базирани на податоци

Работа на реален проект

Програма

Месец 1

Вовоед во Python
Видови на податоци
Придонеси од корисниците
Кондиционали
Loops
Функции
Работа со JSON and CSV документи

Месец 2

Манипулација на податоци со Pandas
Работа со CSV, DataFrames и JSON
Чистење на податоците
Вовед во Web
Како работи?
Основите на HTML

Месец 3

Основи на web scraping
Scraping from WEB APIS
Scraping websites with Selenium

Месец 4

Вовед во бази на податоци
SQL vs NoSQL
Основи на MongoDB
SQL

Прочитај повеќе за реалниот проект кој ќе се изработува на буткампот за Data Mining и зошто се одлучивме да ја опфатиме темата за пазарот на трудот во Македонија.

Работа на реални проекти

Како со Data Mining до реална слика на пазарот на труд

Со цел Bootcamp-от за Data Mining да биде целосен, тимот на SMX има за цел да споделат нивен реален проект и да поставуваат неделни задачи до учесниците, кои треба да бидаат комплетирани до дадениот рок. Освен кратките задачи, по завршување на активните предавања, ќе започнеме со 1 месец практична работа каде реалниот проект ќе биде зададен од страна на SMX и за да се добие сертификат за успешно комплетирање на bootcam-от, потребно е да се заврши на време.

Проектот за кој се одлучивме е изработка на платформа која добива информации во реално време за пазарот на труд во Македонија. Користејќи ги техниките за собирање податоци со програмскиот јазик Python, ќе можеме да ги добиваме податоците од најголемите веб страни за огласи за работа, при тоа сегментирајќи ги според претходно одредени категории. 

Запознај го инструкторот

Ненад е програмер со долгогодишно искуство. Има огромно познавање од Python и Javascript, најмодерните технологии за Web Development како Django, Flask, React, Cloud платформи како AWS и Google Cloud Platform, SQL i No-SQL бази на податоци. За себе вели дека е амбициозен, авантурист, зависник од адреналин и доживотен ученик.

    Ненад ќе се погрижи да го совладате програмскиот јазик Python од самиот старт, па се до самостојно работење и извршување комплексни задачи. 

Ненад Ристов

Python Developer & Data Engineer

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

Дознај повеќе за Data Mining преку нашите текстови за кариера со таа вештина и како да се искористи технологијата

За многумина, темата Data Mining е се уште нова и непозната. Затоа, ние во SMX се посветивме да обезбедиме што е можно повеќе информации со цел нашата публика да ја добие вистинската претстава за можностите со data mining. 

ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

години постоење
0
курсеви организирано
0 +
учесници
0 +
инструктори во тимот
0

Што велат нашите учесници

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 27ми Ноември

Времетрање: 3 месеци учење + 1 месец работа на реален проект;

Распоред: понеделник и четврток (18.00-21.00);

Цена: 450

За да аплицирате на овој Bootcamp, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 075 407 446.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со наставата.