Курс за Adobe Illustrator

Научи ги основните алатки за создавање на најразлични графички дизајни

Почеток: 27-ми септември

Времетраење: 6 предавања

Цена: 3700 денари

Распоред: пон-среда-петок (18.30-20.30)

Сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!​​

Или веднаш резервирај го твоето место

Што е Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator е професионална програма за дизајнирање и цртање заснована на вектори, која овозможува создавање од единечни елементи на дизајнот, па сè до цели композиции. Користејќи ја оваа програма, може да се креираат, цртаат и обработуваат логоа, симболи, амблеми и останати графики за онлајн, мултимедија или печатен материјал.

Зошто овој курс?

Без разлика дали сакате да креирате логоа, кул дизајни, па дури и да правите работи за веб, овој курс ќе ви ги покаже сите трикови. Истиот е дизајниран со голем број на практични примери и вежби, кој е спроведен од страна на експерт со долгогодишно искуство во полето на графички дизајн.

Кои се бенефитите на Adobe Illustrator?

Можноста за работа во повеќе креативни свери

Владеењето на Adobe Illustrator е значајно. Тоа може да доведе до улоги во повеќе креативни свери како, графичкиот дизајн, илустрацијата, брендирањето, веб-дизајн и многу повеќе.

Зголемено креативно изразување

Adobe Illustrator ви овозможува да ја ослободите вашата креативност со создавање визуелно привлечни уметнички дела, илустрации и дизајни. Можете да ги оживеете вашите имагинативни идеи со прецизност и стил.

Разновидност на вашиот дизајн

Векторскиот пристап на Illustrator ви овозможува да дизајнирате логоа, икони, инфографици, типографија и скалабилни графики. Тоа е алатка која ви овозможува да работите на голем број различни дизајнерски проекти.

Што ќе научиш

Вовед во светот на графички дизајн

Разликата помеѓу различните видови на графика

Креирање на цртежи и форми

Типографија и распоред на дизајнот

Креирање на лого

3Д ефекти и графика на социјалните мрежи

Изработка на вежби и проекти

Совладување на основните алатки и техники, како и создавање на комплексни графики

Каде се употребува Adobe Illustrator

Програма

Ден 1:

 • Векторска и растерска графика
 • Што е графички дизајн, запознавање со Illustrator
 • Менија и алатки на кратко
 • Креирање на документ

Ден 2:

 • Цртање форми (pen tool brush tool итн)
 • Трансформации
 • Оbject menu
 • Креирање на едноставно лого

Ден 3:

 • Бои, gradient, mesh, layers
 • Креирање на покомплексно лого и патерн

Ден 4:

 • Типографија
 • Работа со текст,
 • Креирање флаер, статија од весник или страна од брошура

Ден 5:

 • 3Д и ефекти и креирање на постер или пост за социјални мрежи

Ден 6:

 • Експорт,
 • Снимање
 • Припрема за принт

Запознај го инструкторот

Марија Габрешанец

Development manager​

Марија е визуелен дизајнер со 5+ години искуство во дигитален маркетинг и филм. Има работено на филмовите “Врба” и “Хомо” како графички дизајнер, како и на документарецот “Каде ли ти оди гласот” и краткиот филм “Баскет” како дизајнер на анимација и графичка обработка. Денес, работи како сениор дизајнер и видео едитор во SignUp Digital и работи на проектите “ИЗИИС за Скопје” за УКИМ-ИЗИИС и “Moe тело, мој flow” за dm. Нејзиното необично работно искуство со дизајнот и е мотивација да ги сподели своите знаења, вештини и трикови, посебно за дизајнирање во краток рок.​

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

За кој е наменет овој курс

Курсот е со почетно ниво и е наменет за секој што сака да ги научи основите на програмaта Аdobe Illustrator

Млади ентузијасти на графичкиот дизајн кои сакаат да се воведат во оваа професија

Графички дизајнери кои сакаат да го обноват своето знаење

Секој што сака да додаде нова вештина во своето CV

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 27-ми септември;


Времетрање: 6 предавања по 120 минути;


Распоред:  понеделник, среда и петок (18.30-20.30);


Цена: 3700 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.