Курс за Content Writing

Научи како се пишуваат квалитетни содржини (текстови, статии, блогови, објави)

Почеток: 24ти Април

Времетраење: 7 предавања по 120 минути

Распоред: понеделник, среда и петок(18.30-20.30)

Цена: 3900 денари

Ниво: почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Што е Content Writing?

Content Writing или пишување содржина, е процес на планирање, пишување и уредување на текстови и содржини, најчесто за цели на дигитален маркетинг. Во content writing спаѓа пишување блог постови и статии, скрипти за видеа и подкасти, email newsletters, објави за социјалните мрежи, содржини за веб-страни и слично.

Зошто курс за Content Writing?

Oвој курс ќе ви помогне за неколку денови да научите како се пишува квалитетна содржина. Сложените основи на Content Writing ќе бидат објаснети на едноставен начин, за да можете најлесно и најбрзо да ги развиете вештините за пишување најразлични текстови. Па така, дури и да сте апсолутен почетник во пишувањето содржини, овој курс ќе ви биде лесен за следење и разбирање..

Што да очекуваш од овој курс?

Интерактивни предавања

За време на курсот ќе имаш можност преку вежби да научиш да креираш квалитетна содржина за твоите потреби.

Искусен ментор

На курсот за Content Writing предава искусна менторка со повеќе од 5 години искуство како SEO Specialist и Content Writter.

Комплетна програма

Програмата на курсот е детална со цел да го добиеш потребното знаење за да креираш квалитента содржина која опфаќа разновидни сектори.

Што ќе научиш

Основните концепти за пишување на квалитетна содржина​

Идентификација на идеалниот читател или целната публика

Оптимизација на содржината за добивање подобри резултати​

Како да напишете интересна содржина што читателите ќе ја сакаат и ќе ја споделат​

Пребарување на вистинските Keywords за подобро рангирање на вашата содржина

Програма

Ден 1.

– Пишување содржина како дел од дигиталниот маркетинг

Ден 2.

– Основи на SEO content writing, структура на текст, совети за пишување наслови и воведни делови

Ден 3.

– Што се клучни зборови (keywords) и нивното значење за content стратегијата

Ден 4.

– Совети за подобро пишување содржина, основни метрики за мерење перформанс после објавување

Ден 5.

– Алатки за подобрување на содржините, проверка на граматика и правопис, плагијаризам, пребарување на клучни зборови итн.

Ден 6.

– Употреба на AI во пишување содржини, како правилно да се искористи потенцијалнот на ChatGPT

Запознај го инструкторот

Елена Даскалова

Kреатор на веб-содржини​

Елена е креатор на веб-содржини, со долгогодишно искуство како новинар и content writer. Работи и искуството го надоградува во Web&SEO агенцијата SmartClick како content writer и copywriter. Со помош на соодветна content стратегија помага да се подобри органската видливост на брендовите на интернет-пребарувачите, следејќи ги познатите пракси во индустријата, но и новите трендови како што е вештачката интелигенција.​​

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 24ти Април;


Времетрање: 7 предавања по 120 минути;


Распоред:  понеделник, среда и петок (18.30-20.30);


Цена: 3900 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.