Курс за Copywriting

Научи да пишуваш успешно Copy кое продава!

Почеток: 28-ми март

Времетраење: 8 предавања

Распоред: Вторник и четврток од 18.30-20.00 часот

Цена: 4700 денари

Електронски сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик или на Viber.

Или веднаш резервирај го твоето место

Зошто Курс за Copywriting?

Добро напишано Copy (опис) може да ги зголеми продажбите на еден бизнис, да му помогне подобро да се позиционира на пазарот, да ја пренесе пораката до целната публика…НО што значи Добро напишано Copy?

Дознај со помош на искусна менторка која не само теоретски туку и преку вежби ќе ти го пренесе своето долгогодишно искуство за тоа како да пишуваш успешно Copy кое продава!

Што ќе научиш?

Основи на copywriting

Разлики помеѓу пишување copy за B2B и за B2C

Копирајтинг за социјални медиуми

Моќни техники за пишување copy

Како да пристапиш на потенцијални клиенти

Како да напишеш успешно CTA

Стратегии за пишување copy со висока стапка на конверзија

Распоред и структурирање за пишување на copy

Упатства за пишување на copy

Програма​

1. Основи на Copywriting

 • Што е copywriting? 
 • Како се разликува од content writing, процес, психологија на успешно copy кое продава.

   

2. Публика

 • Целна публика, наоѓање на своја целна индустрија (niche). 
 • Разлики помеѓу пишување copy за B2B и за B2C.

   

3. Copywriting за социјални медиуми

 • Како да напишете постови за социјални медиуми коишто ќе конвертираат и ќе донесат поголем број реакции од целната публика и ќе го зголемат бројот на следбеници.

   

4. Моќни техники за пишување copy што ги користат најдобрите светски автори

 • Раздлабочување на процесот hook – story – offer. 
 • Што е CTA (повик за акција) и како да напишете успешно CTA?

5. Стратегии за пишување copy со висока стапка на конверзија 

 • Научете ги стратегиите што можат да ја надополнат вашата продажна содржина на сите платформи – веб-страници, платени реклами, социјални медиуми, е-mail и многу повеќе. 
 • Tактики и стратегии коишто ќе го подобрат сето она што ќе го напишете, од уникатни предлози за вредности до обичен разговор.

6. Распоред и структурирање за пишување на copy 

 • Откријте ја важноста на структурата и форматот во ефективно пишување. 
 • Научете како да ја распоредите текот на вашето сopy со цел да изгледа убаво, да биде лесно за читање, да има разбирлив тек и да поттикне продажба.

7. Упатства за пишување на copy 

 • Опишување на целиот процес чекор по чекор. 
 • Разбирање на разликите во пишување разни видови маркетинг и рекламен материјал, од продажни писма и е-mail до реклами за PPC, пишување на на веб-страници и многу повеќе.

8. Што е cold outreach?

 • Како да пристапите на потенцијални клиенти? 
 • Што се cold и warm leads? 
 • Како до закажување на вашиот прв клиентски состанок? 
 • Како успешно да се ‘продадете’ себеси со помош на моќта на убедувачкото copy?

Запознај ја инструкторката

Љуба Атанасовска Велјаноски

Контент и маркетинг менаџер 

Љуба има долгогодишно искуство во Content Marketing, и работи како Content & Marketing Manager во BizzBee Solutions. “Преку секојдневна работа со повеќе од 500 клиенти, точно знам што продава а што не.”

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 28-ми март;

Времетрање: 8 предавања по 90 минути;

Распоред: Вторник и четврток од 18.30 до 20.00 часот;

Цена: 4700 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.