Bundle курсеви Illustrator & Photoshop

Научи ги основните алатки кои се потребни за создавање на најразлични графички дизајни

Почеток на курс за Photoshop: 5-ти септември
Курс за Illustrator 20-ти септември

Времетраење: 11 дена

Цена: 7300 6000 денари

Ниво: почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Што ќе научиш

Photoshop Програма

– Што е Photoshop и за што се користи?

– Запознавање со интерфејсот на програмата и креирање на нов документ. 

– Работа со layers, селекција/креирање

– Креирање на постер, насловна и креатива за Landing page

– Креирање на флаери/картица/стикери

– Додавање на текст/wrap text/фонтови/ефекти

– Вовед за фотографија и фотоманипулација

– Фотографија-скратување-продолжување-ретуширање-ефекти

Illustrator Програма

– Векторска и растерска графика, што е графички дизајн, запознавање со Illustrator, сите менија и алатки на кратко, креирање на документ

– Цртање форми (pen tool, brush tool итн), трансформации, Оbject menu, креирање на едноставно лого

– Бои, gradient, mesh, layers, креирање на покомплексно лого и патерн

– Типографија, работа со текст, креирање флаер, статија од весник или страна од брошура

– 3D и ефекти и креирање на постер или пост за социјални мрежи

– Експорт, снимање, припрема за принт

Запознај ги инструкторите

Taa е магистар инженер архитект по струка, а со графички дизајн активно и професионално се занимава повеќе од 3 години. Своите вештини и познавања ги има усовршено преку freelance проекти работејќи во Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, AutoCAD и 3D Softwares. Нејзиниот пристап на едукација е идеален за сите почетници кои немаат претходно искуство со графички дизајн.

 

Александра Јовиќ

Mагистар инженер архитект

Марија Габрешанец

 Визуелен дизајнер

Марија Габрешанец е визуелен дизајнер (графички дизајн, движечки графики, анимација и видео едитирање) со 5+ години искуство во дигитален маркетинг и филм.
Има работено на филмовите “Врба” и “Хомо” како графички дизајнер и на документарецот “Каде ли ти оди гласот” и краткиот филм “Баскет” како дизајнер на најавна шпица (анимација и графичка обработка). Во дигитален маркетинг, има работено во Grouper. како графички дизајнер и видео едитор за материјали за социјални мрежи и рекламни кампањи. Денес, работи како сениор дизајнер и видео едитор во SignUp Digital и работи на проектите “ИЗИИС за Скопје” за УКИМ-ИЗИИС и “Moe тело, мој flow” за dm.
Нејзиното необично работно искуство со дизајнот и е мотивација да ги сподели своите знаења, вештини и трикови, посебно за дизајнирање во краток рок.

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Што ќе научиш во Adobe Illustrator

Интерфејсот и основните алатки на Illustrator

Векторски илустрации, градиенти и патерни

Креирање на симболи, логоа и визит-карти

Што ќе научиш во Adobe Photoshop

Интерфејсот и основните алатки на Photoshop

Едитирање и корекција на фотографии, реставрација и ретуширање на стари фотографии, колаж

Дизајн на рекламен материјал за амбалажа

Што се изработува со помош на Illustrator & Phоtoshop

 • Логоа
 • Визит-карти
 • Дизајни за социјални мрежи
 • Дизајни за блогови
 • Постери и флаери
 • Инфографици
 • Иконки
 • Креирање дигитални цртежи
 • Графички дизајн
 • Веб-дизајни
 • Гифови
 • Уредување и ретуширање на стари фотографии

За кој е наменет овој курс

Курсот е со почетно ниво и е наменет за секој што сака да ги научи основите на програмите Illustrator и Photoshop од пакетот Adobe кои се користат за работа со графички дизајн.

Млади ентузијасти на графичкиот дизајн кои сакаат да се воведат во оваа професија

Графички дизајнери кои сакаат да ги повторат основите на графичкиот дизајн со повеќегодишен дизајнер

Секој што сака да додаде нова вештина во своето CV

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

05.09 & 20.09

Времетраење

11 предавања по 120 минути

Распоред

од 18:30 до 20:30 часот (трипати неделно)

Цена

6000 денари

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.