Курс за Figma

Научи Figma во само 4 часа и креирај самостојно дизајн за ВЕБ СТРАНИ!

Почеток: 21-ви февруари (среда)

Времетраење: 4 предавања

Распоред: Среда - Петок, Среда - Петок (18.00 - 20.00)

Цена: 3900 денари

Електронски сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик или на Viber.

Или веднаш резервирај го твоето место

Зошто Курс за Figma?

Курс наменет за секој кој сака да започне кариера во Графички дизајн, или секој кој сака да ги искористи претстојните зимски денови за да ја научи алатката Figma од удобноста на својот дом!

Со помош на Figma ќе можеш да креираш дизајни за веб страни, мобилни апликации и многу повеќе!

Што да очекуваш од овој курс?

Вовед во принципите на дизајн на UX/UI и комплетниот интерфејс на Figma

Интерактивни предавања​ кои ќе ги следиш онлајн во ЖИВО или преку СНИМКИ после секое предавање

Комплетна програма​

Искусна менторка​

Практична примена на знаењето (Изработка на дизајни во Figma)

Што ќе научиш

Разбирање на основите на UX/UI

Навигација на интерфејсот на Figma

Работа во Фигма, запознавање со компоненти и креирањe

Зошто FIgma, и кои се предностите на користење на Figma

Responsive Design

Совладување на типографија и шеми на бои

Реални примери и вежби

Програма

Час 1:
Основи на UX/UI Design и запознавање со Figma

Час 2:
Процеси на анализа и обработка на тема за веб страна

Час 3:
Wireframes и UI Design на веб страна

Час 4:
UX Design и Prototype на веб страна

Гратис содржина:
CV,Портфолио,Спремање за интервју и Linkedin профил

Запознај ја инструкторката

Сања Петрушевска

Graphic & UX/UI Designer

 

Сања е искусен графички дизајнер со големо практично искуство во различни индустрии (од прехрамбена индустрија, мода, па се до градежна индустрија). Во своето портфолио брои многу дигитални решенија меѓу кои и омиленото за неа: систем за утврдување на еколошки перформанси на една зграда.

 
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 21-ви февруари;

Времетрање: 4 предавања од 18.00 до 20.00 часот.;

Распоред: Среда – Петок

Цена: 3900 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.