Курс за Google Ads

Научи како функционира една од најголемите платформи за рекламирање и како се креираат успешни реклами

Почеток: 27-ти март

Времетраење: 8 предавања

Цена: 4200 денари

Сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Што ќе научиш

✔  Основите на Google AdWords

✔  Менаџирање буџети

✔  Пребарување на клучни зборови

Алатки за пребарување

Поставување на кампања

Таргетирање

Креирање успешни кампањи

Истражување на конкуренцијата

Оптимизирање на кампањите

Опис на курсот

Google Ads е онлајн платформа за рекламирање развиена од компанијата Google, која нуди можност за промовирање на вашите услуги или производи преку најпопуларниот пребарувач во светот. Користејќи ја моќта на Google, заедно со огромниот број на луѓе кои секојдневно пребаруваат и истражуваат, рекламите кои се поставуваат на оваа платформа може да биде многу исплатливи и профитабилни. 

Поради се уште малата конкуренција за адвертајзери на Google платформата во Македонија, можноста за креирање успешни реклами е поголема и секоја компанија која ќе го искористи потенцијалот може да биде во предност.

Меѓутоа не само за сопствен бизнис, вештините кои ќе се стекнат преку овој курс може да ви користат и доколку сакате да се надоградувате во насока на маркетинг специјалист. Потребата од маркетинг специјалисти кои работат со Google Ads е се поголема, така што започнувањето со ваква кариера е привлечна опција за многумина.

Зошто курс за Google Ads во SMX

Преку нашата програма која трае 8 дена ќе имате можност да се стекнете со основите на рекламирањето преку Google AdWords, учејќи од инструкторот Ева која има над 10 години искуство со дигитален маркетинг и работа на платформата. На курсот ќе се стекнете со знаење за поставување реклами, истражување на пазарот, како функционира алгоритамот и што фаворизира, а што не. 

Предавањата се распоредени два пати неделно со цел да можете да посветите доволно време на прегледување на видеата од курсот и дополнително истажување за темата. Курсот исто така ќе биде пополнет со практични вежби и примери, како и заедничко поставување кампањи според претходно направена подготовка.

Ова е одлична можност за секој што размислува да започне кариера како Google Ads специјалист или размислува да експериментира со реклами на платформата за сопствениот бизнис.

Запознај jа инструкторката

Ева Пиперевска

Google Ads Specialist

Ева е долгогодишен дигитален маркетер со над 10 години искуство. Таа има соработувано со голем број компании чии бизниси оперираат во САД, Канада, Малта и други странски држави. Преку досегашното стекнато искуство, Ева ги познава сите ins and outs на Google AdWords платформата и е подготвена знаењето да го сподели со сите учесници.

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

0
години постоење
0 +
курсеви организирано
0 +
учесници
0
компании со кои соработуваме

Што велат нашите учесници

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

За кој е наменет овој курс

Сопственици на веб страна

Сопственици на бизнис

Маркетери кои ги интересира PPC

Дигитални маркетери

Freelancers

Почетници кои сакаат да ги научат овие две алатки и применат за напредок во кариерата

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

27.03.2023

Времетраење:

8 предавања два пати неделно, (понеделник и среда)

Распоред:

од 18:30 до 20:30 часот

Цена:

4 200 денари

1: Introduction to Google Ads

2: Creating and Setting Up

3. Bidding Strategies

4. Introduction To Sitelinks

5: Structuring Your Ad Groups

6: How To Write Killer Ads in Google Ads!

7: Setting Up Your AdWords Billing

8: Keywords in Depth

9. Setting up Conversion Tracking