Kурс за HTML / CSS (снимен)

Изработи го твојот прв веб-сајт!!

Формат: Снимен курс

Времетраење: 6 предавања по 120 мин.

Регуларна цена: 2200 ден

Ниво: почетник

Снимен материјал од 6 предавања

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!​​

Или веднаш резервирај го твоето место

Зошто курс за програмирање со HTML/CSS во SMX?

Целта на овој курс да се стекнеш со потребните основи знаења за изработување на веб-страни кои ќе ти помогнат да започнеш кариера во IT секторот.

Совладувањето на HTML и CSS може да биде почетокот на твојата успешна кариера во динамичните и високо барани области на ИТ, Веб-Дизајн и UX/UI!

Што да очекуваш од овој курс?

Ќе научиш како се креираат и дизајнираат веб-страни и како врз истите да додаваш текстови, слики, видеа, линкови и слично. Ќе го научиш HTML кодот и потоа ќе можеш самостојно да го промениш изгледот на било која веб-страница;

Што ќе научиш

Вовед во програмирањето

Респонзивен дизајн

Основите на HTML & CSS

Создавање на содржината на еден веб-сајт

Креирање на основите на еден веб-сајт

Стилизирање на веб-сајтот користејќи CSS

Вештини за решавање на проблеми

Практични примери кои се користат во секојдневната работа на еден програмер

Изработка на твојот прв веб-сајт

Програма

Предавање 1

– Вовед во интернет
– URL (Uniform Resource Location)
– HTTP и HTTPS (Hypertext Transfer Protocol + Encryption)
– Поими HTML и CSS

Предавање 2

– Елементи на HTML
– Креирање на првиот HTML документ
– Додавање на наслови, параграфи и слики

Предавање 3

– Вметнување на врски (линкови)
– Додавање на видео
– Табели (додавање, уредување)
– Форми (елементи) HTML

Предавање 4

– Кутија за селектирање
– Различни видови на листи
– Креирање на CSS документ
– Елементи на CSS

Предавање 5

– Каскадност, Стилови во линија (In line)
– Стандарди на CSS
– Поврзување на CSS со HTML документ
– Бои во CSS

Предавање 6

– Селектор id и class
– Групирање и одделување
– Стилови за дефинирање на визуелни ефекти врз позадина
– CSS фонтови

Запознај ја инструкторката

Теодора Лозановска

Web Developer​

Теодора Лозановска е дипломиран инженер по информатички науки и комуникациско инженерство. Поседува знаења од областа на програмирањето, веб дизајн, дигитален маркетинг, менаџмент, јавно говорење и организирање и планирање на настани. Личност која е креативна, иновативна и комуникативна.

Tеодора поседува 3+ години искуство во споделување на нејзиното знање, на различни теми и обуки.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

За што најчесто се употребуваат HTML и CSS?

Веб дизајн

Развој на веб страни

Онлајн апликации

Дизајн на софтвер

За кој е наменет овој курс

Почетници кои сакат да ги научат основите на HTML/CSS и да навлезат во web-development

Веб-дизајнери кои сакаат да го обноват или надополнат своето знаење

Секој кој сака да додаде некоја нова вештина во своето CV и да започне со кариера во IT сектор

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Ниво: почетник;


Времетрање: Снимен материјал од 6 предавања по 120 минути;

Цена со 25% попуст: 1650 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.