Курс за HTML / CSS

(основно ниво)

Научи ги основите на Web-Development

Почеток: 21ви февруари

Времетраење: 6 дена

Цена: 2.900 денари

Ниво: почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Запознај го инструкторот:

Теодора Лозановска - Web Developer

Теодора Лозановска е дипломиран инженер по информатички науки и комуникациско инженерство. Поседува знаења од областа на програмирањето, веб дизајн, дигитален маркетинг, менаџмент, јавно говорење и организирање и планирање на настани. Личност која е креативна, иновативна и комуникативна.

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

0
години постоење
0 +
курсеви организирано
0 +
учесници
0
компании со кои соработуваме

Што велат нашите учесници

Компании со кои соработуваме

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Што ќе научиш

Работната околина на HTML и CSS

Основните тагови, параграфи, листи, табели и форми

Основните CSS стилови, селектори и правила

Двата нови стандарди HTML5 & CSS3

За кој е наменет овој курс

Почетници кои сакат да ги научат основите на HTML/CSS и да навлезат во web-development

Веб-дизајнери кои сакаат да го обноват или надополнат своето знаење

Секој кој сака да додаде некоја нова вештина во своето CV и да започне со кариера во IT сектор

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

21.02.2023

Времетраење:

6 дена

Распоред:

3 недели ( двапати неделно)

Цена:

2.900 денари

ДЕН 1

– Вовед во интернет
– IP адреса
– URL (Uniform Resource Location)
– HTTP и HTTPS (Hypertext Transfer Protocol + Encryption)
– Клиент/ сервер, Пребарувач
– Поими HTML и CSS
– Запознавање со работната околина
– Инструкции за подесување- инсталирање на работната околина

ДЕН 2

– Елементи на HTML
– Таг, атрибут и вредност
– Креирање на првиот HTML документ
– Заглавие
– Додавање на наслови
– Додавање на параграфи
– Додавање на слика
– Атрибути за слика (гранична линија, алтернативен текст)

ДЕН 3

– Вметнување на врски (линкови)
– Додавање на видео
– Листи (додавање, тип на набројување, позиција и вредност)
– Табели (додавање, уредување)
– Форми (елементи) HTML
– Поле за внесување
– Текст поле
– Радио тастер

ДЕН 4

– Кутија за селектирање
– Паѓачка листа
– Отворена листа
– Екрански тастер
– Поле за внесување на текст во повеќе редови
– Креирање на CSS документ
– Елементи на CSS
– Синтакса, атрибути и вредности

ДЕН 5

– Каскадност
– Стилови во линија (In line)
– Внатрешни (вградени)
– Надворешни (екстерни)
– Стандарди на CSS
– Поврзување на CSS со HTML документ
– Бои во CSS
– Дефинирање на боите (RGB вредност и Хексадецимален број)

ДЕН 6

– Селектор id
– Селектор class
– Групирање и одделување
– Додавање на боја на позадина
– Стилови за дефинирање на визуелни ефекти врз позадина
– Додавање на боја на текст
– Креирање на borders (граници)
– CSS фонтови