Курс за Software Testing

Запознај се со една од најбараните професии во IT индустријата и научи како функционира тестирање на софтвер

Наскоро следен термин!

Времетраење: 6 предавања

Електронски сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пријави се за следниот термин, нашиот тим ќе те контактира кога терминот ќе биде закажан
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Што ќе научиш

ПРОГРАМА

Ден 1: Вовед во Тестирање на Софтвер

Ден 2: Типови на тестирање на софтвер

Ден 3: Мануелно тестирање на софтвер

Ден 4: Алатки за мануелно тестирање на софтвер

Ден 5: Животен циклус на развој на софтвер и пронајдени софтверски грешки

Ден 6: Работилница за практична примена на тоа што научивме во овој курс

ГЛАВНИ ТОЧКИ

✔ Функционално тестирање

✔ Тестирање на регресија

✔ Тестирање на корисничка прифатливост

✔ Вовед во други типови на тестирање

✔ Вовед во тестирање на софтвер

✔ Планирање и документирање на тестови

✔ Техники за дизајн на тестови

✔ Извршување на тестови и извештај за грешки

Опис на курсот

6-дневно онлајн патување во светот на Software Testing И Првиот чекор до кариера како Software Tester!

Воден од ментор со долгогодишно искуство, овој курс е наменет да ве подготви со практични вештини за кариера како Software Tester.

Инструкторот Дамјан до сега има предавано на 200+ вкупно луѓе на темата: Software Testing

Зошто Курс за Software Testing во SMX?

Во денешиот дигитален свет и се поголемата конкуренција на пазарот за софтвери, квалитетот на софтверот е најважен. Со стекнување на вештини на еден Software Tester вие се позиционирате како клучен вработен за секој бизнис. Поради сето ова побарувачката за квалификувани Software Testers рапидно расте и можностите за кариерен напредок се големи!

Факти од индустријата

Дали знаевте дека софтверските грешки ја чинат американската економија милијарди долари годишно?

 

Запознај го инструкторт

Дамјан Божиновски

QA Analyst

Дамјан е искусен QA analyst кој веќе повеќе од 5 години е активен во ИТ индустријата, а како QA повеќе од 4 години работи на различни продукти од повеќе области. Дамјан е самоук и знае точно кои се пречките кога се започнува нешто со учење и совладување нови вештини. Има голема желба за споделување на знаење и искуство, па досега има предавано на над 200 луѓе, од кои дури 80% потоа успеале да започнат кариера и да станат колеги.

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

0
години постоење
0 +
курсеви организирано
0 +
учесници
0
инструктори во тимот

Што велат нашите учесници

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

За кој е наменет овој курс

Студенти и ученици, aко сте студент или ученик и имате интерес или амбиција да се вклучите во областа на софтверското тестирање.

За програмерите и развивачите, познавањето на софтверското тестирање е суплементарна вештина што може да ги надополни нивните вештини во програмирање.

За ИТ професионалците кои веќе работат во софтверската индустрија, софтверското тестирање може да биде одлика способност за напредок и проширување на кариерата.

Лица кои сакаат да променат кариера, aко сакате да се преориентирате и да започнете кариера во областа на софтверското тестирање, овој курс може да ви помогне да стекнете неопходни знаења и вештини и да станете конкурентен на пазарот на трудот во ова поле.

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

12-ти септември, вторник

Времетраење:

6 предавања, 90 минути на ден, 18.30 - 20.00

Распоред:

понеделник-среда-петок

Цена:

3.420 денари