Курс за UX/UI дизајнирање

Преку реален проект научи да дизајнираш интерфејс за веб-страна

Почеток: 20-ти март

Времетраење: 6 дена

Цена: 3900 ден

Ниво: почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Опис на курсот

Овој курс има задача да им овозможи на сите студенти да ги научат основите за дизајнирање апликации и веб-страни. Во текот на предавањата, студенти ќе ги изучуваат правилата неопходни за успешен дизајн на UI/UX, но ќе добијат и совети за започнување кариера во оваа област.

UI (user interface – кориснички интерфејс) дизајн е графичкиот изглед на една веб-страна или мобилна апликација. Дизајнерите на UI обично се графички дизајнери кои се занимаваат со естетика. Нивната главна задача е да се справат со палетата на бои, обликот и големината на „копчињата“, ширината на линијата, фонтовите, обвивката на текстот и другите графички елементи.

Од друга страна, UX (user experience – корисничко искуство) дизајнот претставува искуство на корисникот и го одредува начинот на интеракција со апликацијата или веб-страната. Задачата на UX дизајнерите е да ја креираат структурата и функционалноста на некоја апликација или веб-страна, и да направат навигацијата да не биде збунувачка и тешка.

Што ќе научиш

Основните на UI/UX дизајн

Главните разлики помеѓу UI и UX

Основите на Figma

Како се дизајнира интерфејс за веб-страна и мобилна апликација

Програма

Недела број 1 / Час 1 : Introduction
1. Типови на процеси
2. UX и UI како поими и разлика
3. Brief
4. Интервју и прашања
5. MVP

Недела број 1 / Час 2: Research and Analysis 1
1. Research Wall
2. Компетативна анализа
3. User Persona
4. Welcome to Figma
5. Figma Community

Недела број 1 / Час 3: Research and Analysis 2
1. User Jounery
2. Card Sorting
3. Site map

Недела број 2 / Час 4: User Interface UI 1
1. Low Fidelity Wireframes
2. High FIdelity WIreframes
3. Responsive Design
4. Grids

Недела број 2 / Час 5: User Interface UI 2
1. Типографија
2. Бои
3. Material Design

Недела број 2 / Час 6: User Experience (UX) and Storytelling
1. UX Design
2. Storytelling
3. Case Study

Зошто овој курс за UX/UI?

Овој курс има задача преку практични примери да им овозможи на сите студенти да ги научат основите за дизајнирање апликации и веб-страни. Во текот на предавањата, студенти ќе ги изучуваат правилата неопходни за успешен дизајн на UI/UX, но ќе добијат и совети за започнување кариера во оваа област.

Високо-барана вештина

UX/UI дизајнот е во првите редови на денешниот пазар на труд. Со нашиот курс, ќе стекнеш вештини кои се многу барани низ различни видови индустрии.

Практични примери и работа на проект

Овој курс е повеќе од само теорија; ќе се нурнеш во практични проекти и апликации од реалниот свет за да го изградиш твоето портфолио.

Работа во Figma

Figma е врвна алатка за дизајн што ја користат професионалци на глобално ниво

Надоградба на твојата креативност

Ќе откриеш како да креираш интерфејси кои не само што изгледаат добро, туку и обезбедуваат исклучителни кориснички искуства, правејќи ги твоите дизајни да се истакнат и да бидат препознатливи.

UX/UI дизајнот има опширна примена

Од веб-страни до апликации, до ваши проекти. Нашиот курс опфаќа широк спектар на дизајн, отворајќи врати за различни можности за работа. Во иднина, собирањето податоци преку паметните телефони ќе може да им помогне на лекарите да ги разберат нивните пациенти на уште подлабоко ниво, што би значело заштеда на пари и обезбедување подобра нега.

Не пропуштај ја шансата да се приклучиш на рангот на успешни дизајнери и иноватори. Инвестирај во твојата иднина денес. Вашиот прв чекор до кариера за UX/UI дизајн започнува овде!

Запознај ја инструкторката:

Сања е искусен UX/UI Designer со големо искуство и бројни проекти кои говорат за нејзините дела. Таа стои зад веб страните за нашите врвни институции како Министерство за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), Агро Метео, Технолошко-металуршки факултет, разни осигурителни и брокерски друштва. Освен за нашиот пазар, има проекти и за Шведска компанија кои креираат системи за утврдување на еколошки перформанси на згради.

Омилен цитат: Mindset is what separates the best
from the rest.
One day, or Day 1. It’s your choice.

Сања Петрушевска

Графички и UX/UI дизајнер

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

За кој е наменет овој курс

Овој курс е наменет за секој креативец кој има желба да креира висококвалитетни прототипи за веб-страници.

За овој курс не е потребно пред знаење, туку само желба и упорност за учење и успех во IT кариера.

Со помош на курсот,освен стекнување на нови вештини,преку самото искуство ке го развивате и вашиот начин на размислување преку разни проблеми и предизвици.

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

20-ти март

Времетраење:

6 дена (од 19.00 до 21.00 часот)

Распоред:

2 недели (понеделник - среда - четврток)

Цена:

3900 денари