Летен курс за Content Writing

Научи како се пишуваат квалитетни содржини (текстови, статии, блогови, објави)

Почеток: 17-ти Јули(среда)

Времетраење: 5 предавања по 120 минути

4 предавања + 1 работилница

Распоред: Понеделник и Среда (18.30-20.30)

Промо Цена: 2900 денари

Ниво: почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Искуство на претходни студенти

Адриана Атанасова

Мило ми беше што го следев курсот и немам никакви забелешки. Инструкторката објаснуваше многу речито и разбирливо, не повикувше на интеркација и одговараше на прашањата на многу човечен начин, правејќи да не чувствуваме нелагодност при поставување на прашања.

Даниела Димовска

Курсот беше одличен! Научив и си повторив многу работи, кои се надевам ќе можам да ги променам во блиска иднина. Инструкторката беше многу детална и разбирлива во своите предавање и немам никакви забелешки.

Александра Стојаноска Теишеира

За прв пат се фокусирам на оваа тематика и доста од работите кои се изучуваа не ми беа познати, но благодарение на убавата презентација од инструкторката успеав да научам многу.

Програма

Ден 1 – Основи на пишување содржина (намена, цел, видови содржина)

– Студентите ќе учат за различните намени и цели на пишувањето содржина, како што се информирање, убедување, и забавување. Тие исто така ќе се запознаат со различни видови содржини како што се блог постови, статии, описи на производи, е-мејлови, и социјални медиуми. Курсот ќе ги научи како да ја идентификуваат целната публика и како таа публика влијае на стилот и тонот на пишувањето.

Ден 2 – SEO структура и оптимизација на содржини

– Во рамките на оваа сесија, учесниците ќе добијат знаења за основите на SEO и како правилно да структурираат својата содржина за подобро рангирање во пребарувачите. Темата покрива избор на клучни зборови, оптимизација на наслови и поднаслови, користење на мета описи, и создавање врски внатре и надвор од текстот.

Ден 3 – Уредување на текст и важни алатки

– Оваа тема се фокусира на вештините потребни за ефективно уредување и корекција на текстови. Учесниците ќе изучуваат техники за уредување кои помагаат во подобрување на јасноста, кохерентноста, и ефективноста на пишаниот текст.

Ден 4 – Употреба на AI при пишување содржини

– Последната тема на курсот се занимава со револуционерните промени што ги носи вештачката интелигенција во пишувањето содржини. Студентите ќе учат како да ги искористат AI алатките за да создадат поквалитетна и поефикасна содржина. Ова вклучува употреба на алатки за генерирање на идеи, подобрување на текстови, и автоматизирано истражување.

Ден 5 – Работилница

Што ќе научиш

Разбирање на различни видови содржини

Ќе се запознаеш со различни видови содржини како што се блог постови, статии, описи на производи и содржина за социјални медиуми, како секој вид има различна намена.

Основи на SEO и оптимизација

Ќе добиеш знаење за основите на оптимизација за пребарувачи (SEO), како се избираат и вклучуваат клучни зборови во своите текстови за да се подобри видливоста на веб страната.

Техники и алатки за уредување

Ќе научиш техники за редување кои помагаат во подобрување на разбирливоста и прецизноста на текстовите. Ќе научиш алатки за уредување и корекција.

Користење на вештачка интелигенција во пишувањето

Како AI може да се искористи за создавање, оптимизирање и персонализирање на содржина.

Принципи на ефективно пишување

Ќе ги покриеме основните принципи на ефективно пишување, како да се создаде јасна и привлечна порака. Ќе научиш како да го развиеш својот стил и глас.

Етика и одговорности при креирање содржини

Ќе добиеш увид во етичките размислувања при пишувањето и публикувањето на содржини. Ќе дознаеш повеќе за одговорностите кон публиката и како да се обезбеди точност и пристојност во пишувањето.

Запознај го инструкторот

Елена Даскалова

Kреатор на веб-содржини​

Елена е креатор на веб-содржини, со долгогодишно искуство како новинар и content writer. Работи и искуството го надоградува во Web&SEO агенцијата SmartClick како content writer и copywriter. Со помош на соодветна content стратегија помага да се подобри органската видливост на брендовите на интернет-пребарувачите, следејќи ги познатите пракси во индустријата, но и новите трендови како што е вештачката интелигенција.​​

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 17-ти Јули(среда);


Времетрање: 5 предавања по 120 минути;


Распоред: Понеделник и Среда
(18.30-20.30);


Цена: 3100 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.