Мини курс за ChatGPT & AI Алатки

Научи како можеш да ги користиш најпознатите AI алатки во работата и секојдневието

Почеток: 31ви јануари

Времетраење: 3 предавања

Распоред:
Среда, Петок, Понеделник (18.00 - 20.00)

Цена: 2800 денари

Електронски сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик или на Viber.

Или веднаш резервирај го твоето место

Што е ChatGPT и какви други AI алатки постојат

ChatGPT е како супер-паметен компјутерски пријател кој може да води разговори со вас. Користи технологија наречена вештачка интелигенција (ВИ), која му овозможува да разбере што зборувате и да одговори на начин што има смисла и ќе ви користи. ChatGPT е алатка која е тренирана преку огромни количини на информации од интернет, при што ги користи тие информации да ги сумира и обработи според потребите на корисникот. 

Но, ова не е единствената алатка која користи AI (вештачка интелигенција), во последната година на пазарот се појавина неколку напредни алатки кои имаат различна примена, но секоја од нив може да има голема корист и помош доколку се користи. 

На курсот ќе ги обработиме и другите алатки како Midjourney за генерирање слики, Bard од Google, Bing Chat од Microsoft и Imagine од Meta.

Што да очекуваш од овој курс?

Запознавање со основите на алатките кои користат вештачка интелигенција

Интерактивни предавања кои ќе ги следиш онлајн во ЖИВО

Програма која ќе ги опфати најбитните концепти

Искусен ментор

Практична примена на знаењето (Изработка на текстови и слики со AI)

Снимки после секое предавање заедно со сите материјали

Што ќе научиш

Што е ChatGPT и како се користи

За какви потреби можеш да го користиш ChatGPT

Кои други AI алатки се достапни

Кои се предностите и недостатоците на секоја алатка

Како да ги користиш другите алатки

Како до дополнителен приход користејќи AI алатки

Програма

Ден 1

  • Запознавање со ChatGPT
  • Што е NLP и како ChatGPT ги обработува податоците

Ден 2

  • Користење на ChatGPT во секојдневниот живот
  • Како да ја користиме алатката во работата и како да бидеме попродуктивни со нејзина помош

Ден 3

  • Запознавање со други AI алатки како Bard, Midjourney, Imagine by Meta, Bing
  • Како се користат и кои се предности и недостатоци
  • Можности за дополнителен приход користејќи AI алатки

Запознај го инструкторот

Глигор Ризов​

Основач на SMX Academy & Roccad

 

Глигор Ризов, основач на SMX и основач на дигитална маркетинг агенција Roccad.  Глигор има 7 годишно искуство како дигитален маркетер и соработувано со голем број на домашни и странски компании. Во досегашното работење, има менаџирано над 500.000 евра во потрошен буџет на социјалните мрежи, најголем дел за е-тррговија сајтови и генерирање контакти (lead gen) за најразлични индустрии.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 31ви јануари

Времетрање: 3 предавања

Распоред: Среда 31, Петок 02, Понеделник 05 (18.00 – 20.00)

Цена: 2800 денари

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.