Social Media Marketing Bootcamp

Доколку сакаш да започнеш кариера како Social Media Manager првиот чекор е соодветна едукација, а потоа практично да можеш да го имплементираш знаењето.

Почеток: 29-ти Ноември

Распоред: Понеделник, среда, петок 18.30 - 20.30

Времетраење: 3 месеци учење + 1 месец работа на реален проект

ЦЕНА: 490 ЕУР ЗА УШТЕ 3 МЕСТА

Плаќање на рати без камата

Стандардна цена: 750 ЕУР

Реален проект за дигитал маркетинг агенции Eon Eden & Roccad

Настава: Онлајн (Zoom)

Учи 3 месеци, Работи на Реален проект 1 месец
Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

Зошто Social Media Bootcamp?

Специјално креирана програма

Програмата на овој Bootcamp ги вклучува најупотребуваните социјални медиуми: Facebook & Instagram; LinkedIn; Twitter И TikTok. Органскиот (неплатен дел) И Платениот дел (Ads) ќе биде детално опфатен за секоја од овие платформи. Дополнително ќе се изучуваат основните техники како дефинирање Buyer Persona; Brand Identity И Анализа на конкуренција. Истакнуваме: Во програмата е вклучен и дел за изградба на WordPress страни.


Работа на реален проект

 

Креирање на органска и платена стратегија за социјални медиуми на Facebook и Instagram за клиенти на Дигитал Маркетинг Агенцијата Eon Eden.
Креирање на органска стратегија за за социјални медиуми на Facebook и Instagram за Дигитал Маркетинг Агенцијата Roccad.

Social Media Management


Во денешно време речиси од секој Дигитален Маркетер се бара да има познавање од социјалните медиуми, како тие функционираат и како еден Бизнис може да ги продава своите услуги и производи преку овие платформи. Истовремено, секој кој води свој Бизнис може да го искористи потенцијалот од социјалните медиуми за постигнување подобри резултати доколку знае како правилно да ги менаџира. 

Зошто да учиш Social Media Marketing?

Секој бизнис денес има потреба од присуство на социјални медиуми. Моќта на социјалните мрежи е токму во корисниците кои активно ги следат и добиваат информации од нив. Поради тоа, компаниите го гледаат потенцијалот за развој на нивниот бизнис преку маркетинг на социјалните мрежи, но реалноста е дека најголем дел од компаниите тоа го прават неуспешно и не знаат како, па им е потребна дополнителна помош од маркетинг агенција или маркетер за социјалните мрежи.

Еден месец работа на реални проекти за маркетинг агенции

Тимот на SMX е активен во овој сегмент од маркетингот повеќе од 7 години, заедно имаме соработувано со над 150 домашни и странски клиенти, менаџирано буџет од над 1.000.000 евра за рекламирање за повеќе индустрии. Поради тоа, одлучивме да го споделиме нашето знаење и искуство преку 4 месечен Social Media Marketing Bootcamp во кој ќе имаме 1 месец целосно работење на реални проекти со партнер маркетинг агенции Eon Eden и Roccad.

Двете компании имаат долгогодишно искуство и голем број на клиенти во нивното портфолио, од најразлични индустрии и сфери, па задачите кои би се сработувале би биле сеопфатни и многу корисни за учесниците на буткампот. Освен тоа што во текот на 3-те месеци предавање ќе има домашни задачи, последниот месец од буткампот е целосно посветен на работа на поголеми проекти и задачи за реални клиенти. 

Прочитај повеќе за практичнот дел од Social Media Marketing буткампот и како ќе се одвива соработката на учесниците со партнер компаниите. 👇

Сите учесници ќе бидат вклучени на Slack и Asana. Ќе се зададат различни мали и поголеми таскови за некои од клиентите на маркетинг агенциите Eon Eden и Roccad. Секоја задача ќе има контакт лице од фирмите кое ќе биде достапно за прашања и консултации.

Пример задачи:

  • Пишување текст за објава
  • Креирање слика за објава
  • Комплетно креирање објава
  • Креирање Content Calendar
  • Креирање Social Media Strategy
  • Поставување на реклама
  • Менаџирање и оптимизирање на реклама

Што ќе научиш

Подготвителни техники за дефинирање стратегија и позиционирање на социјалните медиуми: Brand Guide; Brand Identity; Buyer Persona; Competitors Analysis

Како да изградиш WordPress страна

Поставување комплетни Бизнис Профили на Facebook & Instagram

Органска стратегија на Facebook & Instagram

Креирање на објави според најдобрите практики (Content Calendar И Copywriting)

Комплетно изучување на Paid Facebook & Instagram Advertising (сите типови на реклами; публики; менаџирање на кампањи, итн.)

LinkedIn Marketing

Twitter Marketing

TikTok Marketing

Работа на реални проекти за Eon Eden И Roccad

Програма

Месец 1 – Facebook & Instagram Marketing

Недела 1, 2
Introduction to Social Media, Brand Guide – Brand Identity 

Недела 3, 4
Buyer Persona, Competitors Analysis, Building WordPress Page

Недела 4
Поставување комплетни Бизнис Профили, Технички дел на платформите

Месец 2 – Facebook & Instagram Marketing

Недела 1
Organic Strategy & Performance:
Organic Social Media Strategy, Content Calendar, Copywriting
Publishing & Managing posts, Posts Analysis, Organic Analytics

Недела 2,3 & 4
Paid Strategy & Performance
Setting up Business Manager, Events Manager & Catalogue
Facebook & Instagram Ads, Paid Social Media Strategy
Setting up a campaigns, Managing campaigns & Campaigns Analysis

Месец 3

Недела 1- LinkedIn Marketing
Технички дел на платформата, Поставување комплетен Бизнис Профил
Organic & Paid Strategy & Performance,

Недела 2 – X (Twitter) Marketing
Технички дел на платформата, Поставување комплетен Бизнис Профил
Organic & Paid Strategy & Performance,

Недела 2 – TikTok Marketing
Технички дел на платформата, Поставување комплетен Бизнис Профил
Organic Strategy & Performance

Месец 3 – недела 3 и 4
Месец 4 – недела 1 и 2

Реални проекти (4 недели)

Creating & Implementing Organic & Paid Social Media strategy on Facebook & Instagram for Eon Eden
Creating & Implementing Organic Social Media strategy on LinkedIn

Искуства на нашите учесници

Запознај ги инструкторите

Христина Колова

Својата кариера во Дигиталниот Маркетинг ја започнува во 2016 година, преку платформата UpWork каде работи како content и copy writer.

Потоа од 2018 година почнува активно да работи како Social Media Manager, а подоцна и како Digital Marketing Specialist опфаќајќи ги дејностите: Social Media Advertising, Social Media Managing, SEO, Email Marketing, Content & Copy writing.


Таа е ментор во делот на Facebook & Instagram Marketing на Social Media Marketing Bootcamp.

Глигор Ризов

Глигор Ризов, основач на SMX и основач на дигитална маркетинг агенција Roccad. Глигор има 7 годишно искуство како дигитален маркетер и соработувано со голем број на домашни и странски компании. Во досегашното работење, има менаџирано над 500.000 евра во потрошен буџет на социјалните мрежи, најголем дел за е-тррговија сајтови и генерирање контакти (lead gen) за најразлични индустрии.

Тој е ментор во делот на Facebook & Instagram Marketing на Social Media Marketing Bootcamp.

Елена Цветковска

Елена е дипломиран менаџер по Односи со јавноста со специјализација во областа на Корпоративното комуницирање. Кариерниот фокус ѝ е во областа на креирањето и одржувањето бренд идентитет и бренд имиџ преку интерните и екстерните комуникации – традиционалните и дигиталните комуникациски канали, со посебен акцент на дигиталното претставување на брендот на web, LinkedIn, Facebook и Instagram.

Таа е ментор во делот на Бренд Идентитет на Social Media Marketing Bootcamp.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

години постоење
0
термини организирано
0 +
учесници
0 +
инструктори во тимот
0

Што велат нашите учесници

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 29-ти Ноември

Времетрање: 3 месеци учење + 1 месец работа на реален проект;

Распоред: Понеделник, Среда, Петок (18.30-20.30);

Цена: 490 евра за уште 3 учесника;

За да аплицирате на овој Bootcamp, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 075 407 446.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со наставата.