[Летен курс] Програмирање со JavaScript

Научи ги основите на еден од најпознатите и најбараните програмски јазици за развивање веб страни

Почеток: 21.06.2023

Времетраење: 6 предавања

Цена: 3500 денари

Сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн преку Zoom

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Што ќе научиш

Основите на програмирањето

Каде се пишува кодот, што се едитори

Што се вариабли и оператори

Користење на If/else statements

Користење низи/arreys и објекти

Функции и For loop/ while loop

DOM манипулација

Изработка на едноставна интерактивна веб страна

 

Опис на курсот

Javascript е програмски јазик што се користи за креирање динамични интеракции на вашата веб-страница. Ако сакате динамично да отстраните/промените/додадете содржина на вашата веб-страна, мора да знаете JavaScript.

JavaScript му овозможува на вашата веб-страна дополнителни функционалности што може да се извршат на компјутерот на корисникот без повторно да се поврзете со серверот. Ова ви овозможува да правите работи што не можете да ги правите само со HTML. Поради ова, корисничкиот интерфејс станува попријателски и поинтерактивен.

На воведниот курс за програмирање со JavaScript ќе имаш можност да се запознаеш со основите на програмирањето на еден од најпопуларните програмски јазици во своетот. Преку нашата програма, ќе го напишеш твојот прв код и ќе можеш да креираш функции кои ќе извршуваат одредени акции. Преку стекнување на основите, ќе добиеш насока за понатамошно учење на програмскиот јазик како и познатите бибилиотеки и frameworks React, Vue, Angular и Nodejs.

Зошто курс за JavaScript

JavaScript е неопходен за да станете front-end developer или full-stack web developer. Замислете ситуација кога имате часовник на вашата веб-страница. Ќе треба да барате нова вредност од серверот секоја секунда за да го ажурирате овој часовник. Со JavaScript, сè работи на крајот на корисникот без повторно поврзување со серверот. Само замислете каков хаос би бил ако часовникот треба да се ресетира секоја секунда. Вашата веб-страница ќе мора постојано да се вчитува за да се ажурира содржината, уништувајќи го корисничкото искуство. Со JavaScript можете да ја ажурирате содржината без повторно да ја вчитате веб-страницата.

Ќе го научите JavaScript од самиот почеток, чекор-по-чекор. Ќе ве водиме низ програмата преку практични и забавни примери на кодови и корисна теорија за тоа како JavaScript работи зад сцената.

Запознај го инструкорот

Димитар е веб програмер со напредно познавање на технологиите HTML/CSS, JavaScript & React. Ко-основач на агенцијата Strax Designs во која изработува custom веб страни.

Димитар Калапоцев

Web Developer

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

0
години постоење
0 +
курсеви организирано
0 +
учесници
0
инструктори во тимот

Што велат нашите учесници

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

За кој е наменет овој курс

Почетници во програмирањето

Секој што има интерес за програмирање

Секој кој сака да започне со учење на React, Vue, Angular

Секој кој сака да научи и усоврши нова вештина за поуспешна кариера

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

21.06.2023

Времетраење:

6 предавања

Распоред:

3 пати неделно - понеделник, среда и петок од 18.30 до 20.30

Цена:

3.500 ден

Прв Ден:

What is JavaScript

Alert, Prompt, Confirm

Values and Variables

Operators

Type coercion and conversion

Втор Ден:

If/Else

Ternary operator

Logical operators

Трет Ден:

Arrays

Objects

Четврт Ден:

Functions

For Loop

While Loop

Петти ден:

DOM Manipulation

Шести Ден:

Interactive webpage (exercise)