Бесплатен вебинар за Power Bi

Бесплатен вебинар за Power Bi

Со пополнување на формата ќе добиеш снимка од вебинарот

Времетраење: 90 минути

Бесплатно

Ниво: почетник

Каде: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Што е Power BI и каде се користи?

Power BI е интерактивен софтвер за визуелизација на податоци. Претставва збирка на процеси, архитектури и технологии кои ги трансформираат не-обработените податоци во значајна и информативна содржина што помага да се поттикнат профитабилни деловни активности. Помага за донесување одлуки засновани на факти и логично преку анализа на историски податоци наместо претпоставки. Оттука, повеќето фирми го користат Power BI за да ги визуелизираат податоците. Како што компаниите се префрлаат на овие алатки, побарувачката за квалификувани професионалци Power BI автоматски се зголемува.

Банкарство

Со инкорпорирање на Power BI во нивните работни текови за управување со податоци, банкарските институции можат подобро да ги разберат клиентите, да лоцираат нови дигитални можности и да интегрираат силоси за податоци од различни апликации и услуги. Ова не само што им помага на банките да работат со билансите и да го следат профитот и загубата, туку и да го подобрат корисничкото искуство.

Производство

Power BI им овозможува на бизнисите да ги трансформираат податоците во функционални увиди во врска со производството, продажбата, безбедноста и приходите. Покрај тоа, аналитиката и визуелизацијата на податоците од сензорите во производствените капацитети помагаат да се предвидат проблеми со хардверот и да се спречат прекини и пречки во производството.

Малопродажба и е-трговија

Компаниите за малопродажба и е-трговија треба да управуваат со големи количини на информации, од податоци за добавувачите и детали за залихите, до однесувањето на клиентите, како и односите и перформансите на вработените. Во малопродажбата, Power BI може да ги рационализира процесите за управување со податоци и да им помогне на трговците ефективно да ги анализираат истите и да добијат активни увиди од потрошувачите.

Говорници на вебинарот

Глигор Ризов, основач на SMX и основач на дигитална маркетинг агенција Roccad.  Глигор има долго-годишно искуство како дигитален маркетер и добро е запознаен со градењето мрежа како и воспоставување на фриленс и компаниски контакти преку LinkedIn платформата. На вебинарот ќе се вклучи како ко-говорник, да сподели лични искуства и да поттикне дискусија помеѓу учесниците и главниот говорник.

Глигор Ризов

Основач на SMX

Teодора Живковиќ

Data Analyst

Инструктор на курсот за Power BI е Теодора Живковиќ, која е дипломиран економист во областа на финансии и финансиски менаџмент и веќе скоро 8 години работи како aналитичар на финансии и податоци.

Теодора има големо познавање и искуство со MS Power BI, SQL, Python, машинско учење и напреден Excel.

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

години постоење
0
курсеви организирано
0 +
учесници
0 +
инструктори во тимот
0

Што велат нашите учесници

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Пријавување

За да аплицирате на овој вебинар, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со вебинарот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

Видео снимка

Времетраење:

90 минути

Распоред:

Видео снимка

Цена:

Бесплатно