Salesforce Bootcamp

Научи да работиш во Salesforce И збогати го CV-то со уште еден сертификат (за познавање на Salesforce)

ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА

Цена со попуст: 390 ЕУР на 5 рати!

Почеток: 17-ти мај (петок)

Времетраење: 2.5 месеци

Настава: Онлајн (Zoom)

Можност за следење во живо ИЛИ преку снимени предавања И консулатции со ментор

Уште 2 слободни места! Пополни апликација и резервирај го твоето место!
Имаш дополнителни прашања? Закажи консултација со координатор!

Што е Salesforce

Salesforce е најголемата платформа во светот за Customer relationship management (CRM) или систем за водење евиденција на клиенти и корисници. Преку овој софтвер, компаниите можат да ги следат сите активности во текот на целиот процес на продажба и задржување на потрошувачите.

Зошто да учите и работите со Salesforce

Salesforce е лидер на пазарот за CRM во светски рамки, што значи огромен број компании го користат нивниот софтвер и алатки, а се повеќе и се приклучуваат на Salesforce семејството!

Зголемена побарувачка на професионалци кои работат во Salesforce

Salesforce платформата доминира на светскиот пазар со над 150.000 компании како клиенти, од мали бизниси до големи компании како Google & Facebook. Најразлични индустрии го воведоа Salesforce како главен CRM за нивните секојдневни процеси и работни задачи. Работните позиции во оваа област се зголемуваат секојдневно, а овој 3-месечен Буткамп има за цел целосно да те подготви за да започнеш со работа веднаш.

Remote work (работа од било која локација)

Бидејќи самата платформа е cloud базирана, ова значи дека вашите обврски можете да ги завршувате онлајн од било која локација. Иако се повеќе компании во Македонија почнуваат да користат Salesforce, многу странски компании се повеќе бараат професионалци во оваа област од Македонија, за што сведочат бројните огласи за вработување периодов.

Менторство за кариера како Salesforce Administrator

За време на овој буткамп ќе учиш од сертифициран Salesforce Administrator кој ќе ти помогне преку своето лично искуство и знаење, да го совладаш материјалот потребен за понатамошно полагање за сертификат од ОФИЦИЈАЛНАТА SALESFORCE платформа за Salesforce Administrator кој ќе ти биде потребен доколку сакаш да започнеш кариера која во моментов е во раст!


SMX СТУДЕНТИ

Програма - Salesforce

 • Course intro
 • Sign up for a free Salesforce account
 • Exam guide
 • Log in to Salesforce
 • Switch between Classic and Lightning
 • Company info page
 • Setting an organization’s fiscal year
 • Currency management
 • Activating multiple currencies
 • User interface settings
 • Control login access policies
 • Freezing a user
 • User management settings and GDPR
 • Organization password security controls
 • Network access and trusted IP ranges
 • Sharing rules
 • Manual sharing
 • Field level security from the field level
 • Public groups
 • Object manager overview
 • Customizing page layout
 • Disabling caching in Lightning
 • Creating picklist fields
 • Creating formula fields
 • Editing related lists
 • Default activities view
 • Enhanced related lists
 • Business processes for standard objects
 • Lead conversion process customization
 • Upgrading to dynamic forms
 • Sales and Marketing applications Intro
 • Lead overview
 • Opportunity stages and record types
 • Creating a Pricebook
 • Campaign hierarchy

Што ќе научиш

Менаџирање на корисници

Креирање на бизнис процеси

Автоматизација

Конфигурација на Sales Cloud

Конфигурација на Service Cloud

Запознавање со интерфејс и опции

Работни процеси (Workflows)

Програма - Salesforce

 • Product scheduling
 • Enabling collaborative forecasting
 • Setting product families
 • Customizing campaign influence
 • Creating a Lightning App
 • Service and Support application Intro
 • Support settings
 • Case record types and picklist editing
 • Service Console customization
 • Case assignment rules
 • Salesforce solution management
 • Enabling Salesforce knowledge
 • Creating knowledge articles
 • Omni channel
 • Chat with customers

 

 • Chatter Publisher Actions
 • Salesforce Mobile App Introduction
 • Appexchange introduction
 • Installed packages
 • Data export
 • Mass updating records
 • Data import wizard
 • Duplicate management
 • Testing your duplicate rule
 • Workbench and SOQL queries
 • Analytics – Reports and dashboards intro
 • Creating a tabular report
 • Adding a chart to a summary report
 • Creating a matrix report
 • Field history report and deleting history change
 • Workflow / Process automation intro
 • Creating Workflow rules
 • Creating email alerts
 • Introduction to processes and the Process builder
 • Converting workflow rules to flows
 • Webassessor registration and scheduling an exam
 • Taking the exam online vs on-site
 • Test taking strategies
 • Practice test
 • Final thoughts and next steps

Запознај го инструкторот

Мојата безвременска љубов со Salesforce започна пред околу 4 години. Тогаш не верував дека некогаш ќе работам со бројки или дата. Меѓутоа еве сме, после 5 години се случува токму тоа. Голем дел од мојата професионална поврзаност со Salesforce ја поминав како end-user. Благодарение на тој период добив уникатен увид во тоа како би изгледала идеалната (или блиску до тоа) конфигурација на Salesforce што дозволува лесна примена од корисниците меѓутоа во исто време одговара на бизнис потребите на компанијата.

Мишел Наумоски

Salesforce admin & Revenue Operation Analyst

Изминатите три години работам повеќе на аналитичката страна воглавно како Sales Operations Analyst и од пред 8 месеци како Revenue Operations Analyst. Работата како Salesforce администратор е еден нов предизвик за мене бидејќи конечно ме става од другата страна на паричката. Сега веќе сум во можност онаа user-based идеална конфигурација на Salesforce да ја направам самиот. Тоа е најкреативниот можен аспект за секој Salesforce админ. Буквало ги имате сите алатки, без никакво кодирање за да креирате една моќна алатка која овозможува раст на компаниите, но во исто време не ги оптоварува корисниците со непотребни кликови.

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 17-ти мај

Времетрање: 2.5 месеци

Цена со попуст: 390 ЕУР на 5 рати!

За да аплицирате на овој Bootcamp, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 075 407 446.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со наставата.