Kурс за дизајнирање во Photoshop

Научи да дизајнираш во Photoshop!

Почеток: 31ви јануари

Времетраење: 5 предавања

Цена: 4200 денари

Електронски сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Распоред: Среда, Петок, Понеделник, Среда, Петок (18.30-20.30);

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик или на Viber.

Или веднаш резервирај го твоето место

Зошто курс за дизајнирање во Photoshop?

Дали имаш потешкотии да научиш да работиш Adobe Photoshop? Овој курс ќе ти овозможи да научиш самостојно да работиш во оваа алатка и го збогатиш своето CV со уште една МНОГУ ВАЖНА вештина!

Што да очекуваш од овој курс?

5-дневно виртуелно патување во светот на Adobe Photoshop

Одлична дружба​

Интерактивни предавања​

Комплетна програма​

Искусна менторка​

Практична примена на знаењето (Изработка на дизајни во Photoshop)

Што ќе научиш

Запознавање со интерфејсот на програмата

Запознавање со најкористените алатки

Користење на текст/фонтови

Работа на фотографии

Фотоманипулација

Скратување, продолжување и ретуширање

Користење ефекти

Принтање на документи и слики

Програма

Модул 1: Вовед во Photoshop

 • Што е Photoshop и за што се користи?
 • Запознавање со интерфејсот на програмата.
 • Креирање на нов документ.

Модул 2: Работа со слики

 • Разбирање на слоеви и нивното значење.
 • Алатките за селекција и како да создавате селекции.
 • Креирање на визуелно атрактивни постери и графики за лендинг страници.

Модул 3: Креирање на визуелни содржини

 • Изработка на внимателно разгледни флаери, картички и стикери.
 • Додавање и форматирање на текст, приврзување на текст, работа со фонтови и ефекти.
 • Вовед во фотографијата и основни техники за манипулација на слики.

Модул 4: Напредно уредување на слики

 • Ресајзирање, кропирање и проширување на фотографии.
 • Ретуширање и подобрување на слики.
 • Аплицирање на уметнички ефекти на сликите.

Модул 5: Завршување и експортирање

 • Подготовка на сликите за печат или за дигитална употреба.
 • Експортирање на сликите во различни формати како PDF, JPG и PNG.
 • Завршување на курсот со практични проекти.

Запознај ја инструкторката

Александра Јовиќ​

Mагистeр инженер архитект

Александра Јовиќ е магистeр инженер и архитект по струка. Со графички дизајн активно и професионално се занимава повеќе од 3 години. Своите вештини и познавања ги има усовршено преку freelance проекти работејќи во Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, AutoCAD и 3D Softwares.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

За кој е наменет овој курс

Курсот е со почетно ниво и е наменет за секој што сака да ги научи основите на Photoshop од пакетот Adobe која се користат за работа со графички дизајн

Млади ентузијасти на графичкиот дизајн кои сакаат да се воведат во оваа професија

Графички дизајнери кои сакаат да ги повторат основите на графичкиот дизајн со повеќегодишен дизајнер

Секој што сака да додаде нова вештина во своето CV

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 31ви јануари;

Времетрање: 5 предавања по 120 минути;

Распоред: Среда, Петок, Понеделник, Среда, Петок  (18.30-20.30);

Цена: 4200 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.