Курс за Microsoft Power BI

Научи ја една од најупотребуваните алатки за анализа на податоци - Power BI

Почеток: 24-ти Април

Времетраење: 6 предавања

Распоред: Пон-среда-петок (18.30-20.30)

Цена: 4400 денари

Ниво: почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!​​

Или веднаш резервирај го твоето место

Зошто курс за Power BI во SMX?

Во моментов Power BI е една од најупотребуваните алатки за анализа на податоци (Business Intelligence Tools)! Оттука и потребата за оваа алатка во речиси секој бизнис.

Што да очекуваш од овој курс?

На овој курс ќе научиш како самостојно да собираш податоци од различни извори, да ги организираш и презентираш на модерен, интерактивен и визуелно привлечен начин, достапен на повеќе уреди (компјутер, таблет, мобилен телефон).

Менторка на курсот е Драгица Афтова, Business Intelligence Senior Specialist со повеќе годишно работно искуство како aналитичар на финансии и податоци.

Ако сакате аналитика, сакате да извлекувате корисни информации од огромен број на податоци, да ги споделувате со колегите и да им помагате на менаџерите во напредување на бизнисот, тогаш ова е вистинскиот курс за вас.

Што ќе научиш

Основните алатки на Power BI

Работа сo Power Query за трансформирање на податоците

Собирање голем број на податоци од различни извори

Обработка и моделирање на податоците

Вршење калкулации со DAX(Data Analysis Expressions)

Презентирање на податоци преку табели и графикони

Изработка на извештаи

Програма

Прво предавање:

1.1  Вовед во Power BI
1.2  1.2. Преглед на Power BI Desktop

Второ предавање:

1.3. ETL со Power BI (Извлечи, Трансформирај, Вчитај)
1.4. Power Query во Power BI

Трето предавање:

1.5. Вовед и пресметка со DAX
1.6. DAX функции и изрази

Четврто предавање:

1.7. Моделирање на вашите податоци
1.8. Соодноси на податоци и пресметки

Петто предавање:

1.9. Создавање на извештаи со податоци
2.0. Визуелизации на податоци во Power BI Desktop

Шесто предавање:

2.1. Филтри во Power BI Desktop
2.2. Истражување и хиерархија на визуелизации

Запознај ја инструкторката

Драгица Афтова

BI Senior Specialist

Искусен аналитичар на податоци од 2019, моментално како BI Senior Specialist во А1 Македонија. Специјализирана за анализа на податоци, визуализација, управување со проекти. Драгица соработува со меѓуфункционални тимови каде дизајнира софистицирани модели на податоци за да извлече увид и да поттикне информирано донесување на одлуки.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

За кој е наменет овој курс

Почетници што сакаат да започнат да се занимаваат со аналитика на податоци;

Луѓе кои веќе работат со податоци и Business Intelligence и сакаат да започнат со управување со аналитиката преку Power BI;

Вработени и менаџери кои работат со извештаи и сакаат да научат како визуелно да ги претставуваат податоците;

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 24-ти Април;

Времетрање: 6 предавања по 120 минути;

Распоред: Пон-среда-петок (18.30-20.30)

Цена: 4400 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.