Курс за SEO

Научи како успешно да рангираш еден вебсајт високо на Google!

Почеток: 01-ви Декември

Времетраење: 7 предавања

Цена: 4400 ден.

Ниво: почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Можност за вработување во
SEO агенција Megantic

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Или веднаш резервирај го твоето место

Успешни приказни - Учесници вработени во SEO агенција Megantic

Зошто Курс за Seo?

Дали веб страната која ја пребаруваш на Google се појавува во резултатите на првата позиција или приближно? Доколку одговорот е НЕ, една од главните ПРИЧИНИ е лошо оптимизирана веб страна или со други зборови не е спроведено SEO што функционира! 

Добро спроведено SEO или веб оптимизација за Интерент пребарувачите може да доведе до бројни бенефити за еден бизнис, но најважно од се: Нови посетители и Потенцијални клиенти.

SMX во соработка со SEO компанијата Megantic овозможува интервју за работа и вработување на студентите кои ќе бидат избрани од страна на регрутмент тимот во Megnatic

Што да очекуваш од овој курс?

Ќе се стекнеш со комплетно знаење за правилна SEO оптимизација

Интерактивни предавања​ кои ќе ги следиш онлајн во ЖИВО или преку СНИМКИ после секое предавање

Ќе ги научиш тајните на On-site SEO & Off-site SEO

Искусен ментор

Можност за вработување во Megantic каде ќе можеш да го примениш стекнатото знаење

Што ќе научиш

Што е SEO

Google on-site оптимизација

Keywords и meta tags

Што е off-site оптимизација

Која е разликата меѓу On-page и Off Page SEO

Релеватност и стратегии за градење на линкови

SEO техники и тактики споделени од експерт

Програма

Модул 1: Вовед во оптимизација

Што е SEO?

Важноста на SEO во онлајн маркетингот.

Типови на SEO: White hat vs Black hat SEO

Модул 2: Истражување на клучни зборови

Што се клучни зборови и важност во SEO?

Keyword research

Keyword intent: информативен, трансакциски и навигациски.

Long tail Keywords

Модул 3: Техничкa оптимизација

Структура и организација на страницата за оптимизација.

Индексирање и де-индексирање

robots.txt

Cannonical tags

Брзина на страницата

Архитектура на страницата и структура на URL-то.

Модул 4: On-site SEO

Наслови, мета описи и оптимизација

Оптимизација на содржината и поставувањето на клучни зборови.

Оптимизација за слики и мултимедија.

Внатрешно поврзување и оптимизација на anchor текст.

Duplicate content

Модул 5: Off-site SEO

Што е off-site SEO и зошто е важно.

Стратегии и техники за градење врски. (Link building & prospecting)

Социјалните сигнали и влијание врз SEO.

Модул 6: Tools and tips

Запознај го инструкторот

Стефан Блажевски

Digital Marketing Specialist & SEO Specialist

Искуства на претходни учесници на курсот за SEO

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 01-ви Декември;

Времетрање: 7 предавања од 18.00 до 20.00 часот.;

Распоред: Понеделник, Среда и Петок;

Цена: 4400 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.