Бесплатен вебинар: Кариера како Data Analyst - Се што треба да знаетé

Видео снимка од вебинарот

Времетраење: 90 минути

Бесплатно

Ниво: почетник

Каде: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Што е Data Analysis и каде се користи

Data Analysis е процесот на обработка на голем број податоци и нивно претварање во нешто разбирливо и корисно. Преку откривање трендови и повторувања, можеме да правиме предвидувања и да најдеме нови информации кои ни помагаат да донесеме поквалитетни одлуки. Анализата на податоците има повеќе аспекти и пристапи, опфаќајќи различни техники под различни имиња и се користи во различни области како здравство, маркетинг, продажба, осигурување, ИТ и многу други индустрии.

Во денешниот бизнис свет, анализата на податоците игра главна улога во донесувањето одлуки кои им помагаат на бизнисите да работат поефективно и да донесуваат подобри одлуки. Постојат голем број компании кои користат Data Analysis. Некои од нив се посебно познати како Tesla, Tesco, Nintendo и Spotify.

Банкарство

Банките ги користат податоците за да разберат како нивните клиенти ги користат нивните сметки и да помогнат во идентификувањето на безбедносните ризици. Тие, исто така, користат големи податоци за да одредат како најефикасно да управуваат со локациите на нивните филијали и да постават цели за изведба засновани на локација. Инвестициските банки сега се многу инвестирани во користење на големи податоци за да ги разберат пазарите и да донесат паметни одлуки за тргување.

Производство

Производните индустрии генерираат огромен број на податоци од последните неколку години. Податоците не се само во огромни количини, туку се сложени и тешки за ракување, што ги прави главен кандидат за анализа на податоци. Тие инвестираат во алатки за предвидлива аналитика и дигитализација за да донесуваат поефикасни одлуки водени од обработените податоци.

Здравство

Податоците одамна се клучни за лекарите кои се обидуваат да дознаат, врз основа на анализа на голем број податоци собрани од многу пациенти, кој опсег на крвниот притисок е нормален или колку шеќер треба да консумирате секој ден. Сега, здравствената индустрија користи аналитика на податоци за да одговори на поголеми, посложени прашања. Во иднина, собирањето податоци преку паметните телефони ќе може да им помогне на лекарите да ги разберат нивните пациенти на уште подлабоко ниво, што би значело заштеда на пари и обезбедување подобра нега.

Говорници на вебинарот

Теа веќе 3+ години работи во индустријата, а моментално работи дата аналитичар (data analyst) во Influencers.club. Поседува знаење и искуство поврзани со обработка и анализа на податоци, донесувајќи ги до облик кој ќе биде јасен и лесен за работа како и средување на самата база со нив. Теа секојдневно користи функционалности од библиотеки од Python, работи со структуирани и неструктуирани бази (SQL, NoSQL) и има познавање од Machine Learning, Deep Learning и NLP. Знаење и искуство кои ќе бидат претставени и адекватно пренесени во нашата академија.

Теа Јанева

Data Analyst

Теодора Живковиќ

Data Analyst

Теодора Живковиќ е инструктор на курсевите и aкадемијата за Power BI, таа е дипломиран економист во областа на финансии и финансиски менаџмент и веќе скоро 8 години работи како aналитичар на финансии и податоци. Теодора има големо познавање и искуство со MS Power BI, SQL, Python, машинско учење и напреден Excel.

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

години постоење
0
курсеви организирано
0 +
учесници
0 +
инструктори во тимот
0

Што велат нашите учесници

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

15.03

Времетраење:

90 минути

Распоред:

од 18.30 до 20.00

Цена:

Бесплатно