Human Resources & IT Recruitment Bootcamp

Почеток: 8-ми ноември

Цена: 440 ЕУР ЗА ПРВИТЕ 6 ПРИЈАВЕНИ (плаќање на рати без камата)

Времетраење: 2 месеци учење + 1 месец работа на реален проект

Стандардна цена: 550 ЕУР

IT Recruitment | Human Resources

Понеделник, Среда и Петок (18.00 до 20.00)

Настава: Онлајн (Zoom)

Учи 2 месеци, Работи на Реален проект 1 месец

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

Зошто Human Resources & IT Recruitment Bootcamp?

Специјално креирана програма

Квалитетот на една едукативна програма не е секогаш дефиниран од времетраењето. Ова значи дека фактори како: добра организираност од страна на едукативниот центар, искусни и посветени ментори, и можност за работење на реален проект каде ќе се изреализира наученото, е клучот до УСПЕШНО КОМПЛЕТИРАНА ЕДУКАЦИЈА.

Работа на реални проект

SMX го организира овој Human Resources & IT Recruitment Bootcamp во соработка со IT компанијата Ludotech со цел да обезбеди практично искуство со работа на реален проект, овозможувајќи ви ефективно да ги примените своите вештини и знаења. На овој начин учесниците ќе имаат директен пристап до процесот на работа во компанијата и како изгледа HR & IT Recruitment во реални ситуации.

Голема побарувачка на пазарот

Потребата од IT Recruiters секојдневно расте, а ова се должи на потребата на компаниите од вработени со технолошки познавања. Ако уживате да им помагате на луѓето и имате око за таленти, регрутирањето е совршена работа за вас.

Зошто Human Resources & IT Recruitment Bootcamp?

Во SMX добивме идеја за BOOTCAMP од 2-3 месеци наместо АКАДЕМИЈА од 6+ месеци каде фокусот, и интересот опаѓа како поминува времето, а со тоа се намалува продуктивноста и капацитетот кој еден студент ја/го изразува.

Една карактеристика која го издвојува овој тип на едукација од другите е акцентот на Работа на реални проекти. SMX Academy верува дека вистинското учење се случува кога знаењето се применува во реални проекти. Затоа, во секој Bootcamp е вклучен модул од 1 месец практична работа кој SMX Academy го овозможи во соработка за неколку компании. На овој начин, студентите ќе го применат стекнатото знаење и вештини во пракса.

ВАЖНО: Секој кој ќе биде дел од овој Bootcamp добива 10% попуст на сите идни едукации во SMX

Што ќе научиш

Основи на HR & IT Recruitment

Како се врши ефективна комуникација и решавање на проблеми

Техники за Интервју

Како се гради добра работна култура

Бенефитите на професијата како HR & IT Регрутер

Пракса и техники реализирани во ПРОЕКТ на кој ќе работиш 1 МЕСЕЦ

Програма

Прва недела 
1. Вовед во ИТ регрутирање
2. Процес на регрутирање
3. Собирање информации од раководството

Втора недела:
 1. Пишување на оглас за работа
2. Описи на оглас за работа (реални примери)
3. Канали на социјалните медиуми
4. Препораки и комуникација

Трета недела:
 1. Интервјуирање
2. Human Resources (HR)
3. Комуникација
4. Повратни информации

Четврта недела:
1. Давање понуда за работа
2. Кандидат/менаџмент
3. Комуникација
4. Вклучување на кандидатот
5. Позитивно искуство со кандидатот

Петта недела:
 1. Позитивно кандидатско искуство
2. Давање/примање повратни информации
3. Свесност за брендот
4. Придобивки во ИТ

Четири недели реален проект

Работа на реални проекти

Запознај ја инструкторката

Анета Арсовска

HR and IT Recruiter

Анета е Recruitment Specialist со 6+ годишно искуство со регрутирање на човечки ресурси. Работи како Talent Acquisition Consultant во Itecor.

Воедно е инструкторка на курсот за IT Recruitment во SMX И на Human Resources & IT Recruitment Bootcamp.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место со уплата на прва рата!

ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

години постоење
0
курсеви организирано
0 +
учесници
0 +
инструктори во тимот
0

Што велат нашите учесници

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 9-ми ноември;


Времетрање: 2 месеци + 1 месец работа на реален проект;


Распоред:  Понеделник, Среда и Петок (18.00-20.00);


Цена: 
440 евра за првите 6 пријавени (плаќање на рати);

За да аплицирате на овој Bootcamp, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 075 407 446.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со наставата.