Летен курс за дизајнирање во Photoshop

4-дневен курс на кој ќе научиш да изработуваш дизајни во Photoshop (погледни програма подолу)

Почеток: 06-ти Јуни(четврток)

Времетраење: 4 предавања

Цена: 3600 денари

Електронски сертификат за успешно завршен курс

Распоред: Вторник - Четврток (18.30-20.30)

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик или на Viber.

Или веднаш резервирај го твоето место

Sneak Peek од предавањата

Научи ја една од најупотребуваните алатки за едитирање на слики и правење графички дизајни – Photoshop!

Програма | Што ќе научиш?

Ден 1: Вовед во фотошоп и објаснување за програмот

 • Што е Photoshop и за што се користи?
 • Запознавање со интерфејсот на програмата.
 • Работа со леери.

Ден 2: Работа со дизајни

 • Објаснување за бојата во дизајнот.
 • Основи на теорија на бои и психологија на бои
 • Користење на палети и алатки за бои во Photoshop
 • Изработка на дизајн (бизнис картици, флаери..).
 • Детални чекори за создавање бизнис картици
 • Користење на шаблони и примери за создавање флаери

Ден 3: Запознавање со mockups и креирање на истите

 • Како да креирате ефективни mockups
 • Техники за создавање реалистични дигитални примероци
 • Примери на добри практики за mockups во различни медиуми
 • Употреба на mockups за презентација на производи
 • Како да презентирате вашите дизајни на клиенти
 • Важноста на mockups во дигиталниот маркетинг

Ден 4: Фотоманипулација

 • Изработка на фотографии за социјалните мрежи
 • Основи на фотографската обработка за популарни социјални мрежи
 • Користење на филтри и ефекти
 • Техники на фотоманипулација на слики

Искуство на претходни СТУДЕНТИ

Александра Прошева
Александра Прошева
Read More
Од курсот како и од инструкторката сум многу задоволна. Благодарна сум за споделеното искуство и знаење. Забелешки немам! Среќна сум и задоволна што го одвоивте и објавивте мојот проект на социјалните мрежи!
Фросина Ставревска
Фросина Ставревска
Read More
Првиот час ми беше научна фантастика, бидејќи прв пат отворив фотошоп, некако прекомплицирано ми се виде. Кога ги читав коментарите од другите алумни студенти, дека научиле многу за толку кратко време, бев огромен скептик. Меѓутоа сфатив дека биле во право. Александра е прекрасна, одличен ментор, трпелива, и знае како да го пренесе своето знаење, навистина не научи многу за само 5 часа, максимално ни посвети внимание на секој. Се надевам дека и Илустратор ќе биде со неа. П.с. Многу е добро што групите се мали.
Марија Коцева
Марија Коцева
Read More
Предавањата беа одлични, се беше до детално опфатено и објаснето со практични примери.
Елена Ќурчиска
Елена Ќурчиска
Read More
Презадоволна сум. Искрено не верував дека за толку кратко време ќе можам да научам толку нови работи со оглед на тоа дека претходно немав никакво искуство во оваа област
Соња Китановиќ
Соња Китановиќ
Read More
Уживав во текот на часовите бидејќи беа забавни и интересни. Сега сум подготвена да ги покажам моите дизајнерски способности.
Previous
Next

Запознај ја инструкторката

Александра Јовиќ​

Mагистeр инженер архитект

Александра Јовиќ е магистeр инженер и архитект по струка. Со графички дизајн активно и професионално се занимава повеќе од 5 години. Своите вештини и познавања ги има усовршено преку freelance проекти работејќи во Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, AutoCAD и 3D Softwares.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 06-ти Јуни (четврток)

Времетрање: 4 предавања по 120 минути;

Распоред: Вторник и четврток  (18.30-20.30);

Цена: 3600 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.