Летен курс за Excel

Научи ги основните и напредните формули и функции на Excel за целосна автоматизација на работниот тек

Почеток: 13.06.2023

Времетраење: 3 предавања

Цена: 3.200 денари

Настава: Онлајн (Zoom)

Капацитет: 15 учесници

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Запознај го инструкторот:

Ана Јованоска - Human Resources Development Specialist | Trainer

Ана Јовановска е мастер на бизнис администрација, а пред сè личност која поседува огромна страст кон сите работи кои вклучуваат калкулација и организација. Од таму произлегува и инспирацијата за креирање бизнис тренинг за Excel. Со креативен, а сепак професионален пристап, Ана е подготвена целосно да го трансформира начинот на кој Вашата компанија користи Microsoft Excel и со тоа значајно да ја зголеми ефективноста.

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

0
години постоење
0 +
курсеви организирано
0 +
учесници
0
инструктори во тимот

Што велат нашите учесници

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

Што ќе научиш

Основните алатки и вештини на Microsoft Excel

Користење на формули и основни функции

Сортирање и филтрирање на податоци

Креирање и уредување на табели и графикони

Дефинирање и креирање сложени формули

Употреба на What-If analysis

Функции (Min, Max, Average, Count, CountIf, If, SumIf, Round, VlookUp)

Графикони и Pivot табели

За кој е наменет овој курс

Почетници кои сакаат да се запознаат со Excel и неговите основни алатки

Сите кои или на работа или во слободно време работат со многу податоци кои треба да се анализираат, сумираат и слично

Секој кој веќе има познавање од Excel и сака истото да го обнови

Секој што има основно познавање од Excel и сака истото да го надогради, со цел да добие олеснување и автоматизација на работниот тек преку користење на напредни формули и функции

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

13.06.2023

Времетраење:

3 предавања по 120 минути

Распоред:

од 18:30 до 20:30 часот (Пон, Среда, Петок)

Цена:

3.200 денари

Ден 1

– Креирање и модифицирање на графикони
– Вметнување на слики, дијаграми и други објекти во excel документ
– Сортирање на податоци
– Филтрирање на податоци
– Припрема за печатење на документот

Ден 2

– Дефинирање сложени формули
– Креирање сложени формули
– Што е тоа Апсолутна референца?
– Работа со функции
– Основни функции
– Пристап до сите функции во Excel

Ден 3

– Други функции (Min, Max, Average, Count, CountIf, If, SumIf, Round, VlookUp)
– Условно форматирање “Conditional Formatting”
– Опции за условно форматирање
– Доделување на условно форматирање (Conditional Formatting)
– Употреба на “What-If Analysis”
– What-if Analysis – Пример

 

Оставете контакт информации и нашиот тим ќе Ве контактира со повеќе информации и детали околу курсот.