Летен курс за Facebook & Instagram рекламирање

Научи како да креираш успешни и профитабилни реклами на социјалните мрежи

Почеток: 6-ти јуни

Времетраење: 3 дена

Цена: 3000 ден

Сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик.

Што ќе научиш

Користење на Funnel метод на рекламирање

Запознавање со Business Manager & Ads Manager

Правила на рекламирање

Структура на рекламите

Pixel & видови публики

Совети за таргетирање

Видови реклами и избирање со кој вид на реклама да се започне

Најдобри практики за креирање креативи, совети за пишување високо-перформирачки текстови за реклами

 

Опис на курсот

Со континуирано пласирање на квалитетни реклами кои ќе застапуваат еден бренд или еден бизнис, освен тоа што може енормно да ја зголеми препознатливоста, туку може значително да ја зголеми и продажбата на услуги или производи на еден бизнис. Без разлика дали таргет публиката на брендот е B2B  или B2C, рекламирањето на Facebook и Instagram може комплетно да трансформира еден бизнис.

Непотребно е да кажеме дека секојдневната потреба од тоа да се биде присутен на онлајн пазарот станува растечки понеопходна, а кое друго место за пласман на реклами ако не Facebook, социјалната мрежа со приближно 2 милијарди активни корисници дневно? Кога станува за маркетинг на социјалните мрежи, Facebook, заедно со Instagram, претставува можеби и најисплатливата опција која носи одлични резултати.

Зошто курс за Facebook & Instagram рекламирање во SMX?

На овој 3-дневен курс, ќе имате можност да се запознаете како Facebook маркетерите креираат, лансираат и оптимизираат реклами за најдобри резултати. Целта на овој курс е да се запознаете со начинот и принципите на како рекламирањето на Facebook и Instagram функционира во секојдневниот живот на еден маркетер.

Ќе имате можност да учите од маркетер кој работи во индустријата веќе 8 години, има искуство од соработка со голем број домашни клиенти од областа на е-трговија, како и со клиенти за генерирање контати во Ирска, Англија и САД.

 

Запознај гo инструкторот

Глигор Ризов, основач на SMX и основач на дигитална маркетинг агенција Roccad.  Глигор има 7 годишно искуство како дигитален маркетер и соработувано со голем број на домашни и странски компании. Во досегашното работење, има менаџирано над 500.000 евра во потрошен буџет на социјалните мрежи, најголем дел за е-тррговија сајтови и генерирање контакти (lead gen) за најразлични индустрии.

Глигор Ризов

Основач на SMX Academy & Roccad

SMX - ЗА НАС

Како тим составен од млади лица полни со енергија и ентузијазам за учење и растење, ние во SMX Academy се стремиме да обезбедиме професионална обука за сите поединци кои сакаат да се стекнат со нови или да ги унапредат своите основни знаења и вештини од сферата на бизнис, маркетинг и ИТ индустријата.

Што имаме постигнато

0
години постоење
0 +
курсеви организирано
0 +
учесници
0
компании со кои соработуваме

Што велат нашите учесници

Што по завршување на курс во SMX

Сертификат за успешно завршен курс

Видеа и задачи од сите предавања

Додавање во платформата на SMX

За кој е наменет овој курс

Сите млади кои би сакале да научат како да поставуваат реклами на Facebook и Instagram

Секој што сака да научи повеќе за Facebook & Instagram Ads

Маркетери кои работат во друга област и сакаат надоградба на вештините

Бизнис сопственици кои сакат да научат како сами да креираат квалитетни реклами кои носат резултати

Пријавување

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток:

6-ти јуни

Времетраење:

3 предавања по 120 минути

Распоред:

од 18:30 до 20:30 часот (вторник и четврток)

Цена:

3000 денари

Ден 1:

 • Основите на Facebook & Instagram рекламирање (Awareness, Consideration, Conversion)
 • Запознавање со Business Ads Manager
 • Креирање Business Manager и Ad Account

Ден 2:

 • Запознавање со правила на рекламирање
 • Структура на реклами
 • Запознавање со видовите на метрики
 • Facebook Pixel
 • Видови публики

Ден 3:

 • Видови реклами
 • Креирање реклами
 • Следење на резултати и оптмизирање на реклами