Летен курс за Google Ads

Научи да правиш успешни Google Ads кампањи

Почеток: 16-ти Јули(вторник)

Времетраење: 4 предавања

Цена: 3500 денари

Распоред: Вторник и Четврток 18.30-20.00

Електронски сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.

Или веднаш резервирај го твоето место

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!​

Програма

Day 1: Вовед во Google Ads

 • Основите на Google Ads
 • Запознавање со платформата на Google Ads
 • Разбирање на различните видови на Google Ads кампањи (Search, Display, Video, Shopping)
 • Поставување на профилот за процесирање на наплата
 • Истражување и селекција на Keyword(клучни зборови)

Домашно: Креирајте листа од keywords за таргетирање

Day 2: Поставување на Google Ads кампањи

 • Креирање на твојата прва Google Ads кампања
 • Дознајте за најдобрите практики за поставување рекламна група
 • Видови екстензии и како да ги поставите
  Основи на Google Ads Editor

Домашно: Подгответе план за поставување на една кампања

Day 3: KPIs и напредни Google Ads Техники

 • Разбирање на резултатот за квалитет и рангирањето на рекламите
 • Разбирање на клучни метрики: CTR, CPC, Conversion Rate, etc.
 • Поставување за следење конверзии(Conversion tracking setup)
 • Стратегии за управување со буџет и наддавање
 • Опции за таргетирање на публиката
  Dynamic Search Ads
 • Напредни опции за таргетирање на кампањата

Домашно: Направете случај каде што ќе треба да се оцени перформансот на една кампања

Day 4: Скалирање и оптимизација

 • Вежби за анализирање на перформансите на кампањата
 • Дискусија за корелацијата помеѓу специфичните метрики за креирање на приказна
 • Q&A и отворена дискусија

Што ќе научиш

Пребарување на клучни зборови

Алатки за пребарување

Поставување на кампања

Разбирање на различните видови на Google Ads кампањи

Таргетирање

Креирање успешни кампањи

Истражување на конкуренцијата

Следење и мерење на перформансот

Оптимизирање на кампањите

Запознај го инструкторот

Михаела Рајковска

Paid Search Consultant

mihaela-rajkovska
Во своето 5 годишно работно искуство како Paid Search Consultant, Михаела има поставено и оптимизирано 300+ кампањи за интернационални компании во различни индустрии. Покрај менаџирање на Google Search ads, она има богато искуство со поставување и менаџирање на Shopping, pMAX, Display, YT, и Аpp campaigns, како и менаџирање кампањи на Bing ads, Apple Search ads и SA360 платформите.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 16-ти Јули(вторник);


Времетрање: 4 предавања по 120 минути;


Распоред:  вторник, четврток(18.30-20.30);


Цена: 3500 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.