Летен курс за SketchUp

Почеток: 09-ти Јули (вторник)

Времетраење: 4 предавања по 120 минути

Распоред: Вторник и четврток од 18.30-20.30 часот

Цена: 3500 денари

Електронски сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик или на Viber.

Или веднаш резервирај го твоето место

Програма

Час 1:

Запознавање со софтверот и основна припрема за работа.
– Запознавање и работа со основните алатки за дизајнирање и моделирање.
– Моделирање на една мала соба со помош на основните алатки.

Час 2:

– Во вториот час, ќе научите како функционираат додатоците (plug-ins)  на SketchUp.
– Користење на едноставни plug-ins со цел да се разбере како да се користат за време на процесот на моделирање.
– Котирање, опишување на моделот, создавање и едитирање на групи и компоненти.

Час 3:

– Работа со материјали и текстури на површините на моделот.
– Едитирање, ротација на материјали.
– Работа со готови 3D модели од 3D Warehouse и нивно едитирање.

Час 4:

– Поставување на пресеци, изгледи, аксонометрија на моделот.
– Експортација на пресеци, изгледи, како архитектонски цртежи.
– Активација на сенки, светло врз моделот.
– Поставување сцени, и различни стилови на 3D моделот.

Што ќе научиш

Софтверот на програмата и основните алатки за дизајнирање и моделирање

Како се користат plug-ins во SketchUp

Како да го котираш моделот и како да создаваш на групни елементи

Како да обработуваш готови 3D модели и нивно едитирање

Како да поставуваш и екпортираш пресеци и изгледи

Како да поставуваш сенки и сцени на различни стилови на 3D модели

Запознај го инструкторот

Никола Ѓоргоски​

Licensed Architect and Interior designer

 
nikola-gjorgoski

Овластен Инженер Архитект со Овластување Б за изработка на проектна документација од Архитектура.

Овластен Архитект со 3+ години искуство во областа на Архитектура и Внатрешен дизајн.

–  Учесник како архитект-соработник во проект за ентериер – AVIATOR кој е еден од победниците на BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARDS 2023 – category Hospitality.

“ Како искусен архитект и дизајнер на ентериери можам да кажам дека SketchUp е една од алатките, односно програмите без кои не може да се замисли едно виртуелно, 3D проектирање на објекти, екстериери и ентериери. Самата програма е конструирана на начин да е брзо совладлива, со цел брзо и ефикасно да ни овозможи секоја наша замисла, секој наш дизајн, да го доживееме во еден 3D приказ.”

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 09-ти Јулу(вторник);

Времетрање: 4 предавања по 120 минути;

Распоред: Вторник и четврток од 18.30 до 20:30 часот;

Цена: 3500 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.