Мини курс за SQL

Научи ја една од најкористените вештини во областа на обработка на податоци

Почеток: 30ти јануари, вторник

Времетраење: 4 предавања

Цена: 2700 ден.

Ниво: почетник

Распоред: Вторник и Четврток (19.00-21.00)

Сертификат за успешно завршен курс

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и за кратко на меил ќе добиеш известување со линк до првото предавање.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!​​

Или веднаш резервирај го твоето место

Зошто курс за SQL?

SQL е оснониот јазик за секој кој сака кариера во Data Science, AI (Вештачка интелигенција), или ML (Machine Learning)!

Во денешно време, речиси е невозможно да работиш со анализа на податоци без познавање на SQL. 

Оттука, познавањето на SQL може да ти овозможи НОВИ работни позиции во областа на анализа на податоци, управување со бази на податоци, бизнис интелигенција, итн.

Што да очекуваш од овој курс?

Преку добро подготвен теоретски материјал, ќе се запознаеш каде се користи SQL и зошто е толку популарен. Потоа, преку практични примери ќе имаш можност да пишуваш код во SQL кој ќе ти покаже какви се релации има помеѓу табелите и какви заклучоци може да извлечеш.

Кои се бенефитите во познавање на SQL?

Управување со Податоци

SQL ви овозможува да ефикасно и ефикасно управувате со големи множества на податоци, правејќи го полесно складирањето, извлекувањето и манипулирањето на податоците.

Управување со Бази на Податоци

Познавањето на SQL е суштинско за администратори на бази на податоци (DBA) и развивачи. Ви овозможува да дизајнирате, одржувате и оптимизирате бази на податоци, обезбедувајќи интегритет и безбедност на податоците.

Кариерен Потенцијал

SQL е во висока потрага во различни индустрии. Познавањето на SQL може да ви отвори врати за работни можностите во областа на анализа на податоци, управување со бази на податоци, бизнис интелигенција и уште.

Донесување на Одлуки

SQL овозможува на организациите да донесуваат одлуки базирани на податоци. Се обезбедува способност за генерирање на извештаи, извршување на барања и создавање на табели за информирано донесување на одлуки.

Што ќе научиш

Што е SQL

Користење на кондиционали

Работа со различни табели

Групирање и сортирање на податоците

Додавање и бришење на информации во датабаза

Апликација на SQL во реалниот свет

Креирање на извештаи

Програма

1. Вовед во релациони бази на податоци

2. Вовед во SQL

3. Користење на оператори во WHERE услов за спојување на
повеќе услови

4. Нул вредности и вградени функции, функции за конверзија

5. Функции со карактери, броеви и датуми

6. Групирање, HAVING услов

7. Операција чии операнди се претставени со една табела

8. Ажурирање, бришење и менување на постоечка табела 

Запознај ја инструкторката

Анета Трајковска

NET Developer​

Анета е дипломиран Софтверски Инженер на ФИНКИ, со долгогодишно искуство како .Net developer со SQL. Работи како
.NET Developer во Makpetrol.

Секојдневно работи на реални проекти каде се вклучени комплексни бази на податоци. Исто така поседува и сеpтификати од официјалната Microsoft академија за Querying Data with T-SQL.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Каде може да ги искористиш вештините од овој курс

Анализи дизајнирани за да гледаат назад,
реални податоци

Една од 5 најбарани професии во ИТ, која се насочува кон
иднината, односно да предвиди што ќе се случи во иднина со
податоците

За анализа на податоци и подготовка на
извештаи, Key Performance Indicators (KPI)

За тестирање на датабази

За креирање бази на податоци и
градење софтвери кои зачувуваат податоци од веб страни, веб и
десктоп апликации

За кој е наменет овој курс

Секој што работи со голем обем на податоци и сака да прави поквалитетни анализи и споредби

Секој што сака да започне кариера во IT како програмски јазик кој се користи за зачувавање податоци при градење на софтвер

Секој што сака да започне кариера во Data Science и Business Intelligence кои се едни од најбрзорастечките и најбараните области во ИТ секторот

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 30ти јануари;


Времетрање: 4 предавања по 120 минути;


Распоред:  вторник и четврток (19.00-21.00);


Цена: 2700 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.