Курс за Влијателна комуникација (снимен)

Научи како преку подобра комуникација може да ги постигнеш твоите цели

Формат: Снимен курс

Времетраење: 3 предавања по 120 мин

Редовна цена: 2200 денари

Ниво: Почетник

Снимен материјал од 6 предавања

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик или на Viber.

Или веднаш резервирај го твоето место

Зошто Курс за Влијателна Комуникација?

Постојат неколку улоги кои секој поединец ги исполнува секојдневно, во зависност од контекстот на интеракцијата. Она што е заедничко за секоја интеракција е потребата за јасна и ефективна комуникација. Со правилна употреба на елементите на влијателната комункација може да се забележи подобрување на квалитетот на социјалните интеракции, како и зголемена ниво на самодоверба при тие интеракции.

Овој курс е дизајниран да ве направи влијателен комуникатор, кој ќе им пристапува на социјалните комуниации со големо ниво на самодоверба.

Што да очекуваш од овој курс?

Практики и концепти како да бидеш влијателен комункатор

Програма која ќе ги опфати најбитните концепти

Искусен ментор​

Практична примена на знаењето (вежби како да ја подобрите вашата комункација)

Дознај повеќе зошто е важно усовршувањето на комуникациските вештини

Прочитај искуства од претходни учесници

Што ќе научиш

Концептите на влијателна комункација

Како да изградите внатрешна самодоверба

Како да станете подобри комуникатори

Техники на вербална и невербална комункација

Како најдобро и најефикасно да ја испорачате вашата содржина

Вежби и практични примери за влијателна комуникација

Програма

Предавање 1: Градење внатрешна самодоверба

 • Истражување на концептот на доверба во јавното говорење.
 • Идентификување на личните силни страни и области за подобрување.
 • Саморефлексија и поставување цели
 • Активности за самооценување за оценување на индивидуалните нивоа на доверба.
 • Поставување лични цели за зајакнување на довербата во јавното говорење.

Предавање 2: Совладување на говорот на телото и невербална комуникација

 • Дискутирање за влијанието на говорот на телото врз комуникацијата и
  самодовербата.
 • Техники за подобрување на држењето на телото, гестовите и изразите на лицето.
 • Моќта на невербалната комуникација:
 • Практични вежби за ефективна невербална комуникација.
 • Сесија за вежбање

Предавање 3: Изработка на привлечна содржина и испорака

 • Разбирање на основите на структурирање на говор или презентација.
 • Ефективни техники за испорака
 • Истражување на вокалната разновидност, темпо и тон во јавното говорење.

Запознај ја инструкторката

Ѓоргина Џина Шеровска​

Доктор во областа на маркетинг менаџментот

Џина е доктор во областа на маркетинг менаџментот и нејзината академска насока е стратешки комуникации, односи со јавност и дигитални медиуми. Нејзиниот експертски и бизнис фокус е ориентиран кон маркетинг комуникациите, попрецизно кон односи со јавноста, бренд менаџмент и интегрирани маркетинг комуникации со посебен осврт кон финансиите како клучна дисциплина која се обединува со маркетингот.

Таа веќе неколку термини го споделува своето знаење за оваа тематика со голем успех и задоволство кај учесниците.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

За кој е наменет овој курс

Секој што сака да изгради поголема самодоверба при комуникација и говорење пред публика

Секој кој работи во било кој сектор од бизнисот и користи секојдневна ефективна комуникација

Секој што започнува кариера или бара работа, а има потреба од усовршување на комуникацијата

Секој што сака да да научи како да ја препознае моќта на невербалната комуникација

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Времетрање: Снимен материјал од 3 предавања 120 минути;

 

Цена со 25% попуст: 1650 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.