Курс за Комуникациски Вештини

Подобри ги комуникациските вештини со помош на експерт, и реален проект!

Почеток: 25-ти март

Времетраење: 6 предавања

Цена: 4.200 денари

Сертификат за успешно завршен курс

Ниво: Почетник

Настава: Онлајн (Zoom)

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!​

Зошто курс за комуникациски вештини во SMX?

Ќе научиш напредни реторички и убедливи техники за комуницирање И како ефикасно да управуваш со тремата додека водиш професионална комуникација.

Да се ​​биде одличен комуникатор е од суштинско значење за градење односи, решавање на конфликти и постигнување УСПЕХ во различни лични и професионални ситуации.

Што да очекуваш од овој курс?

Едно поинакво искуство во SMX…Курс на кој со помош на менторката Џина Шеровска ќе можеш да ја подобриш најважната лична и професионална вештина: Комуникацијата.

Курсот се одвива во онлајн услови поради што бројот на учесници е ограничен со цел да може да се спроведе продуктивна настава и програма.

На крајот од курсот ќе можеш наученото да го примениш во реален проект!

Што ќе научиш

Зошто е битно да се биде добар комуникатор

Владеење на гласовната експресија

Анализа и профилирање на разни видови публика

Вештини за активно слушање

Емпатично комуницирање

Вештини за убедливо зборување

Изградба на самодоверба

Техники за раскажување приказни

Совети и корисини извори како да се подобрите и да се надградувате

Програма

Ден 1: Гласовно изразување

 • Откривање на нијансите на модулацијата на гласот и артикулацијата
 • Совлаување на  уметноста на раскажување приказни користејќи го вашиот глас

Ден 2: Анализа на публика и мапирање

 • Техники за да ги идентификувате и анализирате демографијата на вашата публика.
 • Вештини за прилагодување на вашиот стил на комуникација на различни видови публика.

Ден 3: Активно слушање и емпатична комуникација

 • Вештини за активно слушање за вистински да ги разберете другите.
 • Откривање на спектарот на емпатија и применувајте техники за емпатична комуникација за да поттикнете разбирање и доверба.

Ден 4: Убедливо говорење и техники на изведба

 • Проучување на уметноста на убедување, учејќи ја психологијата зад убедувањето и мотивирањето на вашата публика.
 • Откривање на напредни реторички и убедливи техники за да ги направите вашите пораки попривлечни.

Ден 5: Самодоверба и однесување на сцена

 • Научете ефикасно да управувате со тремата и како да ја спроведете во сигурна, моќна комуникација.
 • Ќе ја истражите психологијата на самодовербата и влијанието што го има врз перцепцијата на вашата публика за вашата порака.

Ден 6: Финален проект

 • Ќе имате прилика да ги примените сите вештини и техники научени во текот на курсот за да креирате и испорачате убедлива презентација

Запознај ја инструкторката

Ѓоргина Џина Шеровска​

Доктор во областа на маркетинг менаџментот

Џина е доктор во областа на маркетинг менаџментот и нејзината академска насока е стратешки комуникации, односи со јавност и дигитални медиуми. Нејзиниот експертски и бизнис фокус е ориентиран кон маркетинг комуникациите, попрецизно кон односи со јавноста, бренд менаџмент и интегрирани маркетинг комуникации со посебен осврт кон финансиите како клучна дисциплина која се обединува со маркетингот.

Тaa веќе неколку термини го споделува своето знаење за оваа тематика со голем успех и задоволство кај учесниците.

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

За кој е наменет овој курс

Сопственици на бизнис

Лидери и менаџери

Едукатори

Бизнис луѓе

Продажни агенти

Секој кој сака да ја научи и усоврши оваа вештина, и да ги подобри своите комуникацииски вештини

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Почеток: 15-ти март;

Времетрање: 6 предавања по 90 минути;

Распоред:  понеделник, среда и петок (18.30-20.00);

Цена: 4200 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.