Курс за Microsoft Power BI (Снимен)

Научи ја една од најупотребуваните алатки за анализа на податоци - Power BI

Времетраење: 6 предавања 120 минути

Цена: 2400 денари

Ниво: Почетник

Снимен материјал од 6 предавања

Пополни ја кратката форма и нашиот тим ќе те контактира наскоро.
Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик или на Viber.

Или веднаш резервирај го твоето место

Зошто курс за Power BI во SMX?

Во моментов Power BI е една од најупотребуваните алатки за анализа на податоци (Business Intelligence Tools)! Оттука и потребата за оваа алатка во речиси секој бизнис.

 

Што да очекуваш од овој курс?

На овој курс ќе научиш како самостојно да собираш податоци од различни извори, да ги организираш и презентираш на модерен, интерактивен и визуелно привлечен начин, достапен на повеќе уреди (компјутер, таблет, мобилен телефон).

Менторка на курсот е Teодора Живковиќ, Business Intelligence Specialist со повеќе од 8 години работно искуство како aналитичар на финансии и податоци.

Ако сакате аналитика, сакате да извлекувате корисни информации од огромен број на податоци, да ги споделувате со колегите и да им помагате на менаџерите во напредување на бизнисот, тогаш ова е вистинскиот курс за вас.

Што ќе научиш

Основните алатки на Power BI

Работа сo Power Query за трансформирање на податоците

Собирање голем број на податоци од различни извори

Обработка и моделирање на податоците

Вршење калкулации со DAX(Data Analysis Expressions)

Презентирање на податоци преку табели и графикони

Изработка на извештаи

Програма

1-ва Недела

1.1 Вовед во Power BI

1.2. Преглед на Power BI Desktop

1.3. ETL со Power BI (Извлечи, Трансформирај, Вчитај)

1.4. Power Query во Power BI

2-ра Недела

1.5. Вовед и пресметка со DAX

1.6. DAX функции и изрази

1.7. Моделирање на вашите податоци

1.8. Соодноси на податоци и пресметки

3-та Недела

2.1. Создавање на извештаи со податоци

2.2. Визуелизации на податоци во Power BI Desktop

2.3. Филтри во Power BI Desktop

2.4. Истражување и хиерархија на визуелизации

Запознај ја инструкторката

Teодора Живковиќ

Business Intelligence Specialist

 

Теодора е дипломиран економист во областа на финансии и финансиски менаџмент и веќе скоро 8 години работи како aналитичар на финансии и податоци. Теодора има големо познавање и искуство со MS Power BI, SQL, Python, машинско учење и напреден Excel.

Таа повеќе години ја спроведува обуката за Microsoft Power BI  со голем успех!

Доколку имаш прашања и консултации, кликни на копчето Контактирај не за телефонски повик, или испрати ни порака на вибер!

Или веднаш резервирај го твоето место

Пријавување

НЕКОЛКУ ВАЖНИ ТОЧКИ:

Ниво: почетник;

Времетрање: Снимен материјал од 6 предавања по 120 минути;

Цена: 2400 денари;

За да аплицирате на овој курс, потребно е да ја пополните кратката форма со кликање на копчето АПЛИЦИРАЈ, или директно да не контактирате на телефонскиот број 077 648 049.

Штом ја добиеме вашата апликација, нашиот тим непосредно после тоа, ќе ве контактира телефонски, преку Viber или email каде ќе ги покриеме сите најважни точки кои ве интересираат за приклучување кон групата и започнување со курсот.